fbpx

Új csúcs komputer a Wahoonál: Elemnt Roam v2

A Wahoo bemutatta az új top kerékpáros komputerét, az Elemnt Roam v2-t, ami számos újdonságot nyújt az elődhöz képest, mint például kétsávos GPS, 32 GB memória, 64  színes kijelző, új Summit funkció, USB-C port, szebb grafikai kijelzés és Supersapiens kompatibilitás.

Wahoo Elemnt Roam v2

Lassan várható volt, hogy a Wahoo bemutatja az új Elemnt Roamot, hiszen a régi modell már régóta a piacon volt (idén folyamatosan akciózták) és a tavaly megjelent Elemnt Bolt v2 már ugyanazt tudta, mint a top komputer, ezért éppen ideje volt, hogy villantson valamit a Wahoo. Ma délután lehullt a lepel az új Elemnt Roam v2-ről és megláthattuk, hogy mivel töltötték az idejüket az elmúlt időszakban a Wahoo fejlesztői.

Wahoo Elemnt Roam v2

Az elődhöz képest az új Wahoo Elemnt Roam v2 külsőben is megújult egy kicsit, a Bolt v2 vonalát követve tervezték meg az új Roamot, például megkaptam az új előlapi gombokat amiket már könnyebb megnyomni téli kesztyűben is. Ezenkívül a hardver is jobb lett, bár eddig sem volt gond a Wahook GPS-ével, ezután pedig végképp nem lesz, mert kétsávos GPS-ek kerültek a Roam v2-be. A memória 32 GB-ra bővült, így még több térképet és edzést tudunk elraktározni az eszközben. A hardvert érintő további változás a 64 színes kijelző, mellyel a Bolt v2-nél megismert élményt nyújtja már a Roam is. Az előlapon található ledeket is cserélték, melyeket ezentúl jobban lehet látni. Ezenfelül már USB-C porton keresztül tölthetjük a Roam v2-t.

Wahoo Elemnt Roam v2

A szoftvert érintő változások közül szerintem az egyik legnagyobb változás, hogy a Summit Segment funkció, ami az előre feltöltött útvonalak követése során jelzi az emelkedőket, azok meredekségét és azt hogy mennyi van még belőle hátra. Ez a funkció eddig nagyon hiányzott a Wahoo készülékekből és már az összes konkurencia (Garmin, Hammerhead, Bryton) tudta különböző neveken (Climber, Climbpro, stb). Ezentúl már ez sem lesz az akadálya annak, hogy Wahoo komputert válasszunk.

Wahoo Elemnt Roam v2

A grafikai kijelzés is megújult, bár ezzel szerintem soha nem volt gond a Wahoonál, ezentúl szebb, látványosabb grafikonokat láthatunk a kijelzőn. A görgővezérlés is fejlődött, a Wahoo mindent megtesz azért, hogy a bringások nem csak kint, hanem beltérben is a legegyszerűbben és széleskörűen tudják használni a komputereiket az okosgörgőkkel.

Wahoo Elemnt Roam v2

A sportolók irányába is folyamatosan fejleszt a Wahoo, amit jól mutat a Supersapiens kompatibilitás, azaz már a vércukor-mérő adatait is ki tudja jelezni a komputer (lehet ez a jövő?) .

Egyelőre csak eurós ajánlott fogyasztói árakat tudunk mondani, várhatóan 399 Euro közelében lesz hazánkban is az új Wahoo Elemnt Roam v2 ára.

Hamarosan tesztelni fogjuk 🙂

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo