fbpx

Steiermark a kerékpárosokra fókuszál 2016-ban!

Lassan itt az ideje megtervezni a nyaralásokat, bringázásokat! Kedden az Osztrák Idegenforgalmi Képviselet meghívásából részt vettünk egy sajtótájékoztatón, melyen a számtalan vendégváró attrakción kívül két bringásoknak szóló újdonságról is szó volt.

ausztria_kerekpar_dachstein_steiermark 5

Foto: Wolfgang Spekner

A bor és a kerékpározás ugyan nem kapcsolódik szervesen egymáshoz, mégis az a tapasztalat, hogy egy kimerítő nap után a bringások is szívesen koccintanak jófajta borokkal. Ugyan hazánkban is kiváló borvidékek találhatóak, mégis hiányoljuk azt, hogy szervezetten lehessen ezeket bejárni bringával. Az osztrákok ebben is előttünk járnak, mivel a Stájer Borvidék Kerékpártúra 403 kilométer hosszan kanyarog, összesen 8 szakaszon át, kiválóan kitáblázva, történelmi emlékek, termálfürdők és hegycsúcsok között.

A kerékpártúra főszereplői egyértelműen a szőlőskertek és az innen származó termékek, de nem kizárólag. A St. Ruprecht an der Raab és Hartberg közötti szakasz „bor és alma”, a Hartberg és Bad Radkersburg közötti „bor és termálvíz” mottóval várja a kerékpárosokat.

ausztria_kerekpar_dachstein_steiermark 3

Foto: Tom Lamm

Hasznos tipp a kevésbé gyakorlott kerékpárosoknak: a Stájer Borvidék Kerékpártúrát nem szükséges egy nekirugaszkodásra végigcsinálni, a kirándulás szakaszokra is osztható, hiszen útközben több mint 30 pályaudvar kínál nagyszerű lehetőséget, hogy gyorsan és kényelmesen visszatérjünk a kiindulópontra. További infókat itt találhatsz: www.steiermark.com/rad

Egyre többen bringáznak „okos” eszközökkel, ezért rájuk is gondoltak nyugati szomszédaink. Az Android és iOS rendszerre egyaránt letölthető „Steiermark Touren” applikáció összesen 2400 útvonalat tartalmaz, melyet offline verzióban is tudsz használni, így nem kell roamingolni menet közben. Az egyes szakaszok hosszúságának, időtartamának és szintkülönbségének részletes leírása mellett természetesen a közeli kirándulóhelyeket és útba eső vendéglátóegységeket is jelöli az alkalmazás. Különösen jól jön, hogy a teljes képernyős módozatban megtekintett térkép a nagy felbontásnak köszönhetően tökéletes tájékozódást tesz lehetővé – akár otthon a tervezésnél vagy a helyszínen, túra közben.

ausztria_kerekpar_dachstein_steiermark 1

Foto: Stefan Voit

A Schladming-Dachstein régió az egyik legkedveltebb (főleg hegyikerékpáros) célpontja már évek óta a hazai bringásoknak. A lejtőzősök a Planai bikeparkot keresik fel szívesen de többször beszámoltunk már a Salzkammergut Trophy-ról vagy az Alpentour Trophy-ról is.

Összesen 20 kitáblázott, különböző nehézségi foknak megfelelő kerékpárutat alakítottak ki kerékpárosok kerékpárosoknak, hossza 930 kilométer, a szintkülönbség több mint 25 000 méter. Aki a kihívásokat kedveli, itt megtalálja!

ausztria_kerekpar_dachstein_steiermark 6

Foto: Raffalt

A Planai Kerékpáros Park kezdők és profik számára is megfelelő terepet biztosít. Az 1830 méter magasan található starthelyhez kényelmesen fel lehet jutni a Planai Seilbahn kötélvasúttal. Innen több, mint 10, különböző nehézségi fokú szakasz és hegyi ösvény vezet lefelé. Profik számára egyébként itt található Ausztria leghosszabb, helyenként 45°-os lejtésű downhill- pályája. De olyan kék útvonalakon, mint a Rookie Trail és a Flowline a kezdők is megbirkózhatnak a völgybe vezető 1000 méteres távval. A Planai völgyállomás kerékpáros központjában megfelelő felszerelés, kölcsönözhető biciklik és műhely is található.

ausztria_kerekpar_dachstein_steiermark 2

Foto: Harald Steiner

Ugyan elég nagy viták képződnek ha elektromos bringákról írunk, de a tényen, hogy hódít az e-bike, nehéz lenne vitatkozni. Az elektromos kerékpárok (e-bike-ok) kényelmes túralehetősége sok vendéget ösztönöz arra, hogy két keréken fedezze fel a természetet. A Schladming-Dachstein régió kiváló feltételeket: korszerű elektromos kerékpárokat, jól kialakított kerékpárutakat, kölcsönző állomásokat és üzleteket, valamint egyedülálló hegyeket kínál a fantasztikus élményt nyújtó E-bike-túrákhoz. 200 kilométer, 5.000 méteres szintkülönbség és egyetlen „komplett szolgáltatáscsomag” határtalan mobilitással.

Reméljük hamarosan mi is bejárjuk ezeket az útvonalakat, és akkor első kézből kaphattok bővebb infókat az ott található érdekességekről, látnivalókról!

Fotók: Österreich Werbung

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo