fbpx

Célfotó döntött a sprinterek kockaköves klasszikusán! (videó)

A tavaszi klasszikusok között a Scheldeprijs általában a sprinterek vadászterülete, ugyanis nem tartalmaz annyi nehéz kockaköves kaptatót, mint a Flanders, és hasonlóan borzasztó minőségű pavé szekotorkat sem, mint a Párizs-Roubaix…

kittel_1

Kockaköves részekből itt is akad azért bőven, de a sprinterek csapatai általában képesek kontrollálni a belgiumi Antwerpenből induló versenyt, ez ma is így volt a 207 kilométer során. A Schoten városában kijelölt cél előtt az utolsó kilométereken a tavasz folyamán eddig gyengélkedő Etixx-Quick Step diktálta a tempót, hogy a De Panne-i háromnaposhoz hasonlóan legalább tömeghajrán tudjanak nyerni Marcel Kittel révén.

kittel

Nem is csúszott semmi hiba a felvezetésbe, az esős időben, csúszós úton az utolsó kanyarokat is hiba nélkül sikerült abszolválni, Kittelnek túl hosszan sem kellett hajrázni, mint amikor kikapott Vivianitól a De Panne-i verseny 2. napján. A kérdés az volt, hogy a két háromszoros győztes, Marcel Kittel és Mark Cavendish (Dimension Data) közül kinek lesz meg a negyedik siker, Andre Greipel (Lotto) kissé lemaradt. Nos, Kittel most végig bírta a hajrát és megverte Cavendisht.

Videón a sprint:

Eredmény:

1 Marcel Kittel (Ger) Etixx – Quick-Step
2 Mark Cavendish (GBr) Dimension Data
3 André Greipel (Ger) Lotto Soudal
4 Edward Theuns (Bel) Trek-Segafredo
5 Niccolo Bonifazio (Ita) Trek-Segafredo
6 Danny Van Poppel (Ned) Team Sky
7 Nikias Arndt (Ger) Team Giant-Alpecin
8 Wouter Wippert (Ned) Cannondale Pro Cycling
9 Dylan Groenewegen (Ned) Team LottoNl-Jumbo
10 Daniel Mclay (GBr) Fortuneo – Vital Concept

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo