fbpx

Stan’s Notubes tubeless átalakító készlet

A Stan’s Notubes tubeless átalakító kit igazából nem sorolható sehová sem. Külsőnek egyértelműen nem külső, és hát belsőnek sem lehet hívni, bár annak kiváltására szolgál. Egyszerűen megfogalmazva, a hagyományos kerekeidet alakíthatod át vele UST-s rendszerré, de igazából kicsit több is ennél!

stans notubes kit

A Stan’s Notubes kit 2000-ben kezdte pályafutását, mikor még nagyon gyerekcipőben járt az egész “belsőnélkülizés”. Akkor még méregdrágák voltak a gyárilag UST azaz belső nélküli gumikhoz való kerekek (bár azért ma sem olcsóak), és emellett még ritkaságszámba is mentek. A hagyományos felniket pedig nem lehetett belső nélkül használni, mivel a levegő elszökne a küllőfuratoknál. Ezt a problémát oldja meg a Stan’s.

Külön-külön szetteket kapsz 26″-os, 29″-os, és 622-es kerekekhez is. Természetesen a 650B-s méretet a 29-esből meg tudod oldani. A kit tartalmaz egy tekersz ragasztószalagot a küllőfuratok lefedéséhez, egy speciális gumiszalagot szeleppel, és tömítő folyadékot. Természetesen két kerékre való adagot rejt a csomagolás! Nagyon sokféle felnivel kompatibilis a Stan’s Notubes Kit, de vásárlás előtt mindeképen csekkold le a felnid típusát ITT.

Ez a videó részletesen bemutatja hogyan kell összeszerelni a különböző alkotóelemeket működő egésszé. Akár otthon is elvégezhető a művelet, de ha bizonytalan vagy benne, akkor a legegyszerűbb ha kerékpárszervizt keresel meg vele.

Mi az előnye a Stan’s-nek a gyári tubeless rendszerekhez képest? Egyrészt az, hogy a már meglévő hagyományos kerekeidet át tudod alakítani belső nélküli használatra egyéb extra költségek (felni csere) nélkül. Másrészt a használatával a tubeless ready gumikat is tudod valóban belső nélkül használni. Harmadrészt sokan vannak akik nem gyári kerekeket használnak hanem maguk fűzik, fűzetik a kerekeiket. Ilyen esetben a ZTR felnik közül tudsz válogatni melyeket a már meglévő kerékpár agyak köré tudsz fűzni. Sőt a mára egyre elterjedtebb tubeless felnik miatt lehet, hogy nincs szükséged a teljes szettre, ezért is találod meg részegységenként is az alkotóelemeit.

Forgalmazó: Boneshaker Kft.

Elérhetőség: https://boneshaker.rs3.hu/groupcontent/74/notubes/egyebek-notubes.html

Ajánlott fogyasztói ár: 24.300 Ft

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo