fbpx

Spyral Hbar Basic kormánytáska miniteszt

Egy megfelelő méretű és kapacitású kormánytáska jó szolgálatot tesz a rendszeres kerékpáros közlekedés során, ha pedig rögzítése konzolos, akkor különösen praktikus megoldás. Egyben túrázás során is hasznos darab, mivel a legfontosabb kellékek mindig kézközelben lesznek, és a táska bármikor magunkkal vihető. Pontosan ezeket a lehetőségeket kínálja a Spyral Hbar Basic kormánytáska, ráadául kedvező áron, minőségi, strapabíró kidolgozással, így beszerzése minden kerékpáros számára megfontolandó.

Erős, merev kialakítás, praktikus konzolos rögzítés...

Erős, merev kialakítás, praktikus konzolos rögzítés…

A hazánkban rendkívül népszerű Spyral márka a kerékpáros kiegészítők széles palettáját kínálja, ezek közt számos igényes táskamodell szerepel. A kerékpározás során a holmikat valahova el kell pakolni – akár közlekedünk, akár túrázunk. A kerékpáros közlekedés során sokan részesítik előnybe az egy mozdulattal le- és felcsatolható kormánytáskát, lévén mindig szem előtt van, onnan bármikor levehető, nem kell a kerékpárt kerülgetni, illetve ide-oda nyúlni a táska kezeléséhez.

A nem túl bizalomgerjesztő kidolgozás ellenére rendszer kiválóan működik!

A nem túl bizalomgerjesztő kidolgozás ellenére rendszer kiválóan működik!

Továbbá mind az egynapos, mint a hosszabb lélegzetvételt igénylő túrázás esetén praktikus társ lehet a Spyral Hbar Basic kormányra rögzített táska, tovább bővíti a tárolókapacitást, a leggyakrabban használt felszerelések – például a fényképezőgép, a térkép vagy a telefon – mindig kéznél lesz. Nem utolsósorban a menet közbeni táplálkozás is egyszerűbb és biztonságosabb, ha nem kell mindenért hátranyúlni!

Vállon is szívesen hozdoztam, bár a konzol nyomását érezni lehet...

Vállon is szívesen hozdoztam, bár a konzol nyomását érezni lehet…

A Hbar Basic tartókonzol mind 25,4, mind 31,8 mm-es kormányátmérőhöz stabilan illeszkedik, így a legtöbb kerékpártípusra egyszerűen felszerelhető. A kormányszárhoz pedig egy műanyag nyelvvel rögzül, amelyet a konzolon imbuszcsavarokkal rögzítjük. Így a táska semmilyen esetben – kátyúba hajtás során vagy rázós utakon – sem mozdul el a beállított helyzetéből. A Spyral Basic rögzítése nevét meghazudtoló módon egyáltalán nem “alapszintű”: ha nem is a legtetszetősebb, egy gombnyomásra gyorsan kioldható, a táska gravitáció útján bepattintható, egyáltalán nem mozog, ráadásul a konzol felszerelése sem igényel mérnöki képesítést.

Egyszerűnek tűnik a szerkezet, de bombabiztosan tart...

Egyszerűnek tűnik a szerkezet, de bombabiztosan tart…

Az erős, vastag vízhatlanított „Cordura” nejlonszövet alapanyag a legpatinásabb márkák drága modelljein is visszaköszön, a cipzárak erősek, a főrekeszé kétkocsis és vízzáró borítást is kap. Spyral Hbar Basic használatát praktikus első zseb és felső térképtartó segíti elő. Az apróbb holmik ezekbe kerülhetnek, így nem szükséges a főrekesz mélyén kutatni utánuk. Ha a kerékpárt lezárjuk, a táska egy mozdulattal leemelhető, a mellékelt vállpánttal innentől hagyományos táskaként funkcionál.

Fedelébe térkép csúsztatható, de a telefon is egész jól kezelhető a fólián keresztül...

Fedelébe térkép csúsztatható, de a telefon is egész jól kezelhető a fólián keresztül…

A Spyral Hbar Basic modellt élesben is kipróbáltuk, megállapítottuk, hogy funkcionalitására nem lehet panasz. A térképtartót akár használhatjuk telefontoknak is, az érintőképernyő használata egész jól ment rajta keresztül. A táskának mind a négy oldalfala merevítést kapott, ezáltal rendkívül stabil, bár ha nincs telerakva, a belső párnázás hiánya miatt a keményebb tárgyak zörögnek benne. Talán ez a táska egyetlen jelentős hiányossága: az ár/érték arányhoz viszont kétség sem férhet. A kerékpárosok sajnos még igen kis hányadát érinti egy másik probléma: nevezetesen a Bosch-rendszerű e-bike-kijelző sajnos a Spyral konzol bilincsfelfogatásának pontjain rögzül, így ez utóbbi nem alkalmazható.

Konzol táska nélkül...

Konzol táska nélkül…

Jellemzők:

  • praktikus és erős konzolos kormánytáska kedvező áron
  • erős, ellenálló, vízhatlan “Cordura” alapanyag
  • 650 gr/m2 szövetvastagság vízálló poliuretán réteggel kiegészítve
  • fényvisszaverő „Spyral” logó
  • első zseb az apróbb tárgyak számára
  • 6 liter tároló kapacitás
  • kétkocsis cipzár a főrekeszen vízhatlan borítással
  • térképtartó a táska tetején (esetleg telefon is elhelyezhető benne)
  • 695 gramm

Ajánlott fogyasztói ár: 7900 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo