fbpx

Sporttörténelmi pillanat: először klubvilágbajnokságon magyar kerékpáros csapat!

Tavaly óta rendeznek az országúti világbajnokságon a profi csapatok számára csapatidőfutam versenyszámot, és a magyar bejegyzésű Utensilnord-Ora 24.eu az UCI szabadkártyájának köszönhetően már fennállása első évében ott lehet Firenzében a szeptember 22-ei megmérettetésen, ahol többek között a világbajnoki címvédő Omega Pharma-Quick Step gárdája lesz az ellenfél.

PIC353061158

A remek hírről az Utensilnord közleménye olvasható az alábbiakban:

Elértük! Azt, amire eleinte csak a legmerészebb álmainkban gondoltunk. Azt, ami hirtelenjében elérhető közelségbe került, majd pillanatok alatt tovafoszlott. Magyarország egyetlen kontinentális csapata az Utensilnord Ora24.eu ugyanis meghívást kapott a Firenzei Világbajnokság csapatidőfutamára. A megtiszteltetés körülírhatatlan, hisz olyan gárdákkal kerülünk így egy mezőnybe, akiket korábban csak a nagy körversenyeken csodálhattunk vagy éppen egy-egy komolyabb olasz egynaposon futhattunk velük össze.

BOSISIOcsaptile

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség a Europe Tour ranglistán elfoglalt előkelő helyünk alapján a visszalépő csapatok fennmaradó pozíciói okán biztosítja számunkra ezt a vissza nem térő lehetőséget. A világbajnokság televíziós nézettsége csak a nagy körversenyekével összehasonlítható. Szponzoraink számára ez egy fantasztikus lehetőség, hisz így megmutathatjuk magunkat lényegében a Föld egész kerekének. Nem beszélve a különböző egyéb média megjelenésekről.

Szeptember 22-én vasárnap délután kétórai kezdettel Montecatini Terme és Firenze között 57,2 kilométer vár majd ránk. Előzetesen a Gabriele Bosisio, Cador Rida, Dér Zsolt, Lovassy Krisztián, Alessandro Mazzi és Federico Rocchetti alkotta hatossal kívánunk rajthoz állni.

Szurkoljunk együtt a magyar bejegyzésű gárdának…

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo