fbpx

Specialized TesztBázis tavasszal, képekben

Március utolsó szombatján a szilvásváradi Specialized TesztBázison ismerkedtünk a márka 2012-es mountain bike-jaival, a bükki terepen kijelölt tesztkörön élesben is kipróbálva a kerékpárokat.

Nem először vendégeskedtünk a szilvásváradi Specialized TesztBázison, az ősz folyamán már beszámoltunk róla, milyen feltételekkel tesztelheti bárki az amerikai gyártó mountain bike-jait a hazai forgalmazó és a Szilvásváradi Kerékpár Kölcsönző együttműködésének köszönhetően.

Specialized TesztBázis tavasszal

Természetesen az októberi állapothoz képest változott a helyzet, érkeztek új 2012-es bringák, melyek közül valószínűleg a Camber FSR össztelósok tarthatnak majd számot a legnagyobb érdeklődésre, de egy komoly versenyző is érkezett a Stumpjumper Carbon Expert 29-er személyében.

Specialized TesztBázis tavasszal

Mivel ősszel mi elsősorban a fullykat részesítettük előnyben a különböző felszereltségű 26-os Epic kerékpárokat, valamint a 26-os és a 29-es Stumpjumper össztelóst párba állítva,  most inkább egy merevfarú összevetést végeztünk a tesztkörök közben.

Specialized TesztBázis tavasszal

A Stumpjumper Carbon Expert twentyninert és az egymilliós versenygép árának kevesebb mint a feléért kapható alumínium kistestvért, a Carve Comp 29-est hasonlítottuk össze. Benyomásainkról hamarosan olvashattok bővebben a Bikemag.hu-n.

Specialized TesztBázis tavasszal

A Szilvásváradi Kerékpár Kölcsönző is fejlődött, a Specializeddel való szoros együttműködés nyomán idén már túlnyomórészt Specik alkotják a gépparkot, a Szalajka-völgybe érkező sportolni vágyók Hardrock alumínium gépeken térképezhetik fel a Bükk legszebb részeit.

Specialized TesztBázis tavasszal

Ami nem változott, vendéglátóink rutinos szupportja, a kölcsönző részéről Tarnai Csabi, valamint a Specialized hazai képviselője, Berta Pisti biztosította, hogy minden gördülékenyen haladjon.

Specialized TesztBázis tavasszal

A felszállítás, a bázis kiépítése fent Olaszkapu mellett, a gyors szerviz, ellátás, étel-ital, információk a kerékpárokról és a többi. Aki részt vesz majd egy ilyen programon, egész biztosan nyugati színvonalú szolgáltatásra számíthat.

Specialized TesztBázis tavasszal

A tesztelés a hazai szaksajtó képviselői számára – hasonlóan a „hivatalos csomagban” foglaltakhoz 10-től 16 óráig tartott a Bükk-fennsíkon, Olaszkapu mellett berendezett tesztbázisról indulva, a társaságot erősítette a Specialized hazai arca, Blazsó Marci, valamint forgalmazói részről a kalandos kerékpártúráiról híres Punhauser Pali.

Specialized TesztBázis tavasszal

Marci a hűvös, szeles idő ellenére is feldobta a hangulatot, szakértő tanácsaival és néha sajátos magyarázataival segítette a kollégákat, részt vett a fedélzeti kamerával készített videó tervezésében, és a fotótémát keresgélő sajtósok kiszolgálása céljából még ugratót is épített…

Specialized TesztBázis tavasszal

…persze nem túl profi módon, lapát és bármiféle szerszám nélkül, kicsit puhára is sikerült az eldobó, és az ív volt sem a legideálisabb, a szakág képviselői valószínűleg ordítottak volna a röhögéstől…

Specialized TesztBázis tavasszal

Mi is jól szórakoztunk rajta, Marci remekül imitálta a profi dirtisöket, először csak a jump tetejéig fékezve a kerékpárt szakértette, várhatóan merre repül majd a nem éppen ugrálásra tervezett Stumpy FSR 29-er.

Specialized TesztBázis tavasszal

Az érkező építése már kimaradt, sebaj, elég ha a nekirugaszkodás és az akarat látszik a képeken… Cserébe viszont megtudhattuk, hogyan néz ki egy Specialized Csöcsös Manó, gyári Specialized Push Up-pal. És nem, nem itt róttuk a fügepálinka-köröket.

Specialized TesztBázis tavasszal

Sokkal inkább a 7 kilométeres próbakörön nyúztuk a gépeket, hóvirágok és hófoltok között, a Bükkben ilyenkor még nem örülhetnek a szerelmes madárkák a rügyfakadásnak, egyedül a fehér szirmait bontogató kis növény dacol a faggyal már márciusban.

Specialized TesztBázis tavasszal

Az elmúlt hetek száraz időjárásának köszönhetően viszont én nem emlékszem, hogy ilyentájt volt-e valaha ennyire száraz a Bükk, így a teszteléshez jók voltak a feltételek. Különösen jó a Csabáék által kitalált tesztprogramban, hogy a rövid körön gyors egymásutánban váltogathatjuk a kerékpárokat, így valóban kijönnek a különbségek, ha el szeretnénk dönteni, milyen stílusú gép való nekünk.

Specialized TesztBázis tavasszal

Annak is érdemes egyébként elgondolkoznia néhány ilyen körön, aki nem csak Specialized kerékpárban tervez, hiszen eldöntheti, hogy mondjuk a 26-os, vagy a hasonló felszereltségű 29-es, merev, vagy össztelós kerékpár való neki.

Bővebb információk a programról a TestTheBest.hu-n vagy IDE KATTINTVA érhetők el, Specialized adatokért KATTINTS IDE!

Szöveg és fotók: Takács Tamás

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo