fbpx

Rodi abroncsok és kerekek 2017-es kínálata

Az Európa szerte népszerű Rodi abroncs- és kerékgyártó új fejlesztésekkel, még szélesebb választékkal, mindazonáltal a korábbi években tapasztalt kiváló ár/érték aránnyal várja 2017-ben a hazai kerékpárosokat. Erről az Eurobike kiállításon is megbizonyosodhattunk, a portugál márka palettája immár mind a költséghatékony, mind a maximalista szemléletű bicajosok számára vonzó lehet.

rodi_2015_eurobike_002A Rodi termékek lefedik a kerékpározás fő szegmenseit, így a mindennapos közlekedés, az amatőr MTB sport és az országúti kerékpározás szerelmesei egyaránt találnak a felhasználásnak és igényeknek megfelelő felnit és komplett kerékszettet. A választék évről évre korszerűsödik, a technológiák fejlesztése folyamatos. Amihez viszont ragaszkodik a portugál gyártó, az a termékek modellneve, tehát a megújult technológiák nem vonnak maguk után újabb és újabb fantázia szült elnevezéseket. A vásárló szempontjából ez mindenképpen kívánatos, így a Rodi kínálatban könnyű az eligazodás, minden esetben azt kapjuk, amire számítunk.

2017-ben a prémium szintű Blackjack sorozat egyes modelljei is elhetők lesznek hazánkban!

2017-ben a prémium szintű BlackJack sorozat egyes modelljei is elérhetők lesznek hazánkban!

rodi_2017_5

Daniela Reis

Habár az alumíniumipari óriás a hazánkban elérhető Rodi sorozatával nem a versenysportot célozza meg, a prémium BlackJack kollekciója egyértelműen csúcstechnikát kínál. A BlackJack kerekek a legmagasabb szintű nemzetközi versenyeken bizonyítottak, a Rodi által szponzorált versenyzők között érdemes megemlíteni Daniela Reis sikereit, aki a 12 nemzeti bajnoki cím mellett 2016-ban világkupafutamot nyert Franciaországban. A Rodi MTB csapatot is támogat, az idei portugál cross country bajnok, Tania Neves például BlackJack kereken diadalmaskodott. A Volta a Portugal országúti körversenyen pedig a jól ismert Liberty Seguros utánpótlásgárdája, a Team/Rodi-Blackjack versenyzője állhatott a dobogó legfelső fokára.

rodi_2017_222A Rodi sikere természetesen nemcsak a versenyeredményekben mutatkozik meg, a megannyi elégedett kerékpáros visszajelzése és az üzleti világ elismerése ugyancsak jelzés értékű. 2016-ban a Rodi volt egyike a 10 cégnek, amelyet Portugália a rangos European Business Awards díjra felterjesztett. Ez az üzleti élet legnagyobb uniós elismerése, a portugál kerékspecialista 33 000 vállalkozás között bizonyult erre méltónak.

A 2017-es Rodi kínálat az előző évekhez hasonlóan két részre osztható, a BlackJack sorozatban a legmagasabb technikai színvonalat képviselő alumínium- és karbonabroncsos kerékszettek találhatók. Jó hír, hogy 2017-ben ezek közül több modell hazánkban is kapható lesz. A Black Jack Ready sorozatban a kerékagyak megújultak, a megfelelő átalakítókkal különböző tengelyrendszerekkel használhatók. Az átalakító kupakok segítségével a 21/23/25 mm-es változat esetében több tengelyopcióval használható (100×15 mm, 135×10 mm, 142×12 mm és QR). Mindegyik Ready kerékszett belső nélküli rendszert is fogad, számos szélességben áll rendelkezésre. A belső peremszélesség az adott modell függvényében immár 15/21/23/25/27/30/35/40 mm! Például a Ready 15 tárcsafékes országúti kerékpárokhoz lesz ideális, az új 35 mm-es változat pedig döntően a legújabb „plusz” köpenymérettel alkot ideális párosítást. A Ready sorozat 650B és 29-er kerékmérethez készül, magas technikai színvonalú agyszettel fűzve, így a Ready 21 650b kerékméretben igen kedvező 1690 grammos tömegadattal rendelkezik.
[divider scroll_text=””]

BlackJack Ready 15

BlackJack Ready 15

[divider scroll_text=””]
A másik itthon is elérhető BlackJack kerékmodell a DH 480, amely a 26”-os változat mellett új fejlesztésű 650b kerékméretben is rendelkezésre áll. 24 mm-es belső szélesség, stiftes illesztés és kétféle agytípus, agyszett jellemzi. Elérhető kónuszos csapággyal, gyorszáras tengelyhez, ipari csapággyal gyorszáras tengelyhez, valamint átütő tengelyes változatban – természetesen ipari csapágyas agyakkal.

Az Airline EVO a paletta legmagasabb szintű darabja...

Az Airline EVO a paletta legmagasabb szintű darabja…

A prémium BlackJack modellek mellett az ugyancsak fejlett technológiát alkalmazó hagyományos Rodi márka képezi a hazánkban elérhető választék gerincét. A Vuelta, Airline vagy Excalibur modellelnevezés a legtöbb hazai kerékpáros számára ismerősen cseng, emellett számos új kerékpár is ezekkel az abroncsokkal vagy kerékszettekkel kerül a boltokba. A Rodi sorozatban az országúti használatra tervezett Airline EVO a paletta legmagasabb szintű darabja, megbízható, stabil, aerodinamikus modell. Kardküllőt és ipari csapágyat alkalmazó konstrukció, remek ár/érték aránnyal rendelkező, így akár versenyzésre is alkalmas strapabíró kerékszett. A kerékhez kapott hézagoló segítségével 9-10-11 fokozatú váltórendszerekkel is használható. Shimano vagy Campagnolo kazettatesttel egyaránt elérhető, a 31 mm magas aerodinamikus abroncs pedig külön is kapható. Az Airline EVO ráadásul „Fixie” pályaagyváltozatban is rendelkezésre áll.

A Blaster abroncs belső szélessége 15 mm, ezzel igazodva a mai ballonosabb országúti gumiköpenyekhez.

A Blaster abroncs belső szélessége 15 mm, ezzel igazodva a mai ballonosabb országúti gumiköpenyekhez.

[divider scroll_text=””]
A Rodi Blaster kerékszett az Airline EVO technikai színvonalát biztosítja alacsonyabb abroncsprofillal, emellett a piaci trendeket követve 9-10-11 sebességes rendszerekhez egyaránt alkalmazható. A Blaster abroncs belső szélessége 15 mm, ezzel igazodva a mai ballonosabb országúti gumiköpenyekhez. Az országúti választék további eleme a Stylus abroncs, amely nem „aero” kialakítású, ellenben az Airline EVO-nál valamivel könnyebb. Érdemes megemlíteni, hogy a portugál gyártó kevesebb furatszámmal is kínál abroncsokat, ami hiánypótló termék a hazai piacon.

2017-re a Black Rock kerékmodell megújul...

2017-re a Black Rock kerékmodell megújul…

[divider scroll_text=””]
MTB vonalon 2017-re a Black Rock kerékmodell megújul, homogén fekete színben, 650B és 29-er kerékméretben lesz kapható. Ipari csapágyas és hagyományos kónuszos változat egyaránt szerepel a palettán, jövőre összesen 8-féle kerékszett lesz kapható – kónuszos agyakkal; gyorszáras ipari csapágyas agyakkal; 15mm-es első tengelyes és ipari gyorszáras hátsó aggyal; 15mm-es első és 142×12-es hátsó aggyal. Továbbra is kapható a jól ismert Excalibur kerékszett, ipari csapágyas és hagyományos kónuszos változatban egyaránt, az összes kurrens kerékméretet kiszolgálja, nemcsak a manapság előtérbe került 29-er és 650B típust.

Továbbra is kapható a jól ismert Excalibur kerékszett...

Továbbra is kapható a jól ismert Excalibur kerékszett…

A Skorpion szerintünk ideális a mindennapos közlekedéshez, akár kerékszettként, akár külön abroncs formában...

A Skorpion szerintünk ideális a mindennapos közlekedéshez, akár kerékszettként, akár külön abroncs formában…

A Rodi a trekking kerékpárokat sem kezeli mostohagyerekként, elvégre a kerékpáros közlekedésben gyaníthatóan a legtöbb kilométert ilyen masinákon és kerekeken abszolválnak. A Skorpion szerintünk ideális kerékmodell e célra, tárcsa- és abroncsfékkel egyaránt használható, a 28-as kerékméret mellett abroncsként 26 és 28-as méretekben egyaránt elérhető. Egységes fekete megjelenése a legtöbb kerékpárhoz jól passzol. A kedvezőbb árfekvésű, kizárólag abroncsfékes Rodi Freeway pont fordított „kiszerelésben” kapható: kerékszettként mind 26”-os, mind 28-as változatban, felniként viszont kizárólag a nagyobbikban. Megjelenése lehet ezüst vagy fekete, ráadásul hagyományos menetes hátsó aggyal is elérhető.

További információ a forgalmazó honlapján.

rodi_2015_eurobike_006

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo