fbpx

Racktime kerékpáros szállítórendszer

racktime_5Az 1988-ban alapított német Racktime cég a kerékpáros táskák, illetve egyéb szállítási eszközök specialistája. Termékeik segítségével majdnem bármit szállíthatsz kerékpárodon, így sok időt és költséget takaríthatsz meg a mindennapi feladok elvégzése során. A Racktime termékek használata rendkívül praktikus, a hangsúly a funkcionalitáson van, emellett természetesen a táskák és csomagtartók megjelenésére sem lehet panasz.

Ha manapság döntő részt sportolásra, edzésre használod a kerékpárt, érdemes kipróbálni, hogy milyen más módon tudja megkönnyíteni életed. Még ha a munkába járást, ügyintézést is kerékpáron végzed, meglepődhetsz azon, hogy milyen egyéb lehetőségek nyílnak meg előtted, ha egy strapabíró masinát szállítási feladatokra fogsz be. A bevásárláshoz nem kell többé gépjárművet vagy tömegközlekedést használni, de még a gyerekeket is egy szempillantás alatt elröpítheted az oviba, vagy akár a kutyát az állatorvoshoz. A lehetőségek száma közel végtelen, a Racktime pedig minden feladathoz kínál valamilyen praktikus megoldást.

racktime_2A Snap-it rendszer segítségével a Racktime egy innovatív, modulárisan fejleszthető megoldást kínál. Alapja négy integrált tartónyelv, amely mind a csomagtartóban, mind a különböző táskamodellekben megtalálható (ez az alábbi videón tekinthető meg). Ugyanarra a csomagtartóra többféle méretű, különböző funkciókra tervezett táskák egyetlen mozdulattal biztonságosan és erősen rögzíthetők. Továbbá ugyanerre a Snap-it konzolra csatlakozik a gyermekülés is, tehát reggel még a gyereket vihetjük vele az oviba, munkába menet a kisebb táska lehet fent a csomagtartón, az esti bevásárláshoz pedig a nagyobb kosár – ezek cseréje nem mindössze néhány másodpercig tart. (A Racktime ehhez is készített egy rövid bemutató anyagot.)

racktime_17
A Snap-it rendszer olyan sikert aratott, hogy számos vezető kerékpárgyártó márka már szériatartozékként kínálja általános használatra szánt kerékpármodelljein. A népszerűségének egyik titka a rendszer sokrétűsége, a másik kétségtelenül a minőség, amelyet a legerősebb, ötvözött alapanyagok biztosítanak. A Racktime csomagtartók lényegesen erősebbek és strapabíróbbak a piacon kapható egyéb modelleknél, egyedül a Racktime teljes palettája érdemelte ki az ipar legszigorúbb minősítését, a DIN EN79100-2-t. Emellett a Racktime egyedülálló módon minden termékére 10 év garanciát ad. A Racktime termékek több Eurobike Awards díjat bezsebeltek az évek során, bizonyítva az innovációs értéket és a kiváló működést.


racktime_11Ha a kínálatot nézzük, minden bizonnyal meglepődünk, hogy kizárólag hátsó csomagtartóból 18-féle típus kapható. Van köztük pedelec e-bike-specifikus, de létezik terhelésre vagy éppen kis tömegre kihegyezett, illetve többfunkciós vagy speciális csomagos túrázásra tervezett is. Ezek természetesen mind a Snap-it rögzítőrendszert alkalmazzák, ha kerékpárjainkra eltérő csomagtartómodelleket szerelünk, attól még bármelyik táska, kosár, gyerek- vagy csomagszállító felpattintható rájuk. Semmi sem akadályoz minket abban, hogy ha a helyzet úgy hozza, nyári túrakerékpárunkkal vigyük a csemetét az uszodába!

racktime_8A Racktime termékekhez számos kiegészítő eszköz is beszerezhető, mint például praktikusan használható, kifejezetten a Snap-it rendszerhez optimalizált gumipók (ráadásul különböző szélességű és erősségű a szállítási feladat függvényében), táskazár vagy éppen Snap-it adapter más gyártmányú csomagtartókra. De még az is megoldható, hogy a Snap-it rögzítés ne a kerékpár tengelyében, hanem attól eltolva foglaljon helyet.

A német cég egyik új, innovatív fejlesztése az I-VALO hátsó világításrendszer. Számos csomagtartó modell rendelkezik ezen funkcióval, amelyet a Racktime a legendás finn Herrmans céggel közösen mutatott be. A csomagtartó alapanyagaként szolgáló 12 mm-es könnyűfém-ötvözetből készült csőbe 5 darab nagy fényerősségű SzVZO LED kerül beépítésre, amely nemcsak praktikus, de egyben tetszetős megoldás. Integrált rendszer lévén „otthonfelejhetetlen”, könnyebb, mint egy hagyományos hátsó lámpa, 180 fokos láthatósága pedig maximális biztonságot nyújt. Agydinamóról vagy akkuról egyaránt üzemeltethető.

racktime_7
Az integrált világítással rendelkező csomagtartók közül érdemes kiemelni a Eurobike Award díjat kiérdemlő I-VALO Deluxe modellt, amely a fent felsorolt összes innovatív funkcióval rendelkezik, 30 kilós teherbírása a piacon az egyik legnagyobb, emellett mindössze 670 grammot nyom integrált világítással, hátsó prizmával, gumipókkal illetve belső villamos vezetékekkel együtt.

racktime_6Érdekes megoldás a gyorsrögzítővel a nyeregszárra csatlakoztatható Clip-it csomagtartómodell, amely lehetővé teszi, hogy a nem csomagszállításra rendszeresített kerékpárt is néhány másodperc alatt erre funkcióra befogjuk. 10 kilós teherbírása a kisebb szállítási feladatokhoz elegendő lehet, a Snap-it rendszer segítségével egy táska vagy kosár azonnal fel is kerülhet a bringára.

racktime_1Ha sokalljuk a nagyobb Racktime csomagtartók tömegét, akkor a könnyű bicajra felszerelhetjük az ugyancsak Snap-it-kompatibilis Light-it modellt: 20 kilós teherbírása hozzávetőleg egy szinten van más gyártók túramodelljeivel, ellenben mindössze fél kilóval nehezíti a kerékpárt, keskeny profilja pedig alig áll ki a váz síkjából.

A Connect-it pedig egy olyan csomagtartó modell, amelyhez utánfutót kapcsolhatunk, például a kézi bevásárlókocsit! És ezzel még csak a negyedik csomagtartótípusnál járunk, további 14 variáns biztosít kerékpárra, feladatra és személyre szabott csomagszállítási megoldást!

racktime_14A kosarak közül kapható vesszőből fonott, technikai szövetből, dróthálóból vagy rendkívül erős, ipari műanyagból készült modell, mindegyik rendkívül stabil és strapabíró… és természetesen Sanp-it rendszerkompatibilis! Létezik olyan kosár, amely már-már táskára hajaz – mindegyiknek van létjogosultsága, a szerint, hogy épp milyen funkcióra használjuk.

A technikai vízhatlan szövet alapanyagú modelleket a Racktime a legnevesebb túratáska-specialistával a ORTLIEB-bel gyártatja, amely egyértelműen garancia a tartósságra és a minőségre. A Handle-it egy 22 literes térfogatú kosárként kategorizált táskatípus, felül gumikötéllel összehúzható záródással. Bevásárláshoz maximálisan praktikus megoldás, külső, illetve belső cipzáras zsebeiben elhelyezhetünk apróbb dolgokat, értékeket. Mind a legtöbb táskamodell, a Handle-it esetében is fényvisszaverő varrások fokozzák a biztonságot.

racktime_12A Qube-it már egy vérbeli táska, több színben kapható, de létezik elegáns megjelenésű változat is, amellyel – vállra véve – nyugodtan a patinás irodába, hivatalba vagy színházba is besétálhatunk. 18 literes kapacitása a legtöbb ügyintézési feladathoz elegendő lehet.

Népszerű továbbá a fele ekkora Racktime City modell, amely a legszükségesebb holmik szállítást teszi lehetővé egy aprócska, dizájnos táskaformában. Természetesen a City is Snap-it rendszerű. Továbbá szükség szerint praktikusan kiegészíthető egy vagy két darab ORTLIEB Quick-Lock2-rendszerű oldaltáskával, amely ugyancsak vízhatlan, kézben vagy vállon könnyen és stílusosan magunkkal vihető.

A túrázáshoz szánt táskamodellekből is számos különböző modell létezik: valójában nem is könnyű összeszámolni, hogy hány eltérő funkciót ellátó táskamodell áll rendelkezésre – a legtöbb esetében pedig moduláris bővíthetőség, illetve színválaszték tovább növeli a lehetőségek számát. Most már talán érthető, hogy a Racktime rendszere mennyi feladathoz alkalmazható a kerékpáron történő csomag vagy egyéb szállítás terén!

[divider scroll_text=”Racktime”]

A Racktime termékek a BikeStore24.hu webshopon keresztül érhetők el. A csomagtartók Tubus márkanéven szerepelnek.

(x)

racktime_9

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo