fbpx

Rablás másképpen: a kár 1 millió svájci frank…

A szerencsétlen dél afrikai bringarablóval ellentétben profi tolvajok törtek be június 1-jén a Scott svájci raktártelepére, a kár is jelentősebb: megközelíti az 1 millió svájci frankot…

scott_2014_eurobike_46_addict_bikes-640x427

A Givisiez városában fekvő raktárba a helyszínelők szerint profi bűnözők törtek be a hétvégén, hiszen kiiktatták a riasztórendszert, és lopott teherautókkal hajtották végre az akciót.

Sok nagy értékű 2014-es mountain bike és országúti kerékpárt vittek el, továbbá 2015-ös prototípusokat is, melyeket még nem mutattak be a piacon. Körülbelül 200 bringáról van szó, átlagban 4 500 svájci frank értékben, a közel egymilliós kár még egy ekkora cégnek is érzékeny veszteség.

A szomorú valóság, hogy a kerékpáripar, a kereskedők, gyártók és a profi csapatok is a bűnözés célpontjaivá váltak, komoly károkat okozva az utóbbi években – nyilatkozta Pascal Ducrot, a Scott Sports alelnöke a cég sajtóközleményében. A másik oldalon viszont sokszor szárnyra kelnek ezeknél az eseteknél olyan feltételezések, gyanúsítgatások is, miszerint biztosítási csalásról lehet szó.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo