fbpx

POC 2017: színorgia, kúlság és biztonság

A POC standja minden évben felér egy felüdüléssel, ugyanis a 2005-ben alapított svéd brand meri használni a színeket, és főleg nem ijed meg a szokatlan design elemektől. Melyek később trendeket teremtenek. 2017-ben főleg a montisoknak kedveznek az új modellekkel, így új piac felé nyitnak.

poc_sisak_ruhazat_vedofelszereles 14

10 éve, hogy a POC beszállt a kerékpársportba

A POC a világhír felé való menetelését a Garmin-Cannondale csapattal kezdte még 2005-ben ahogy arról már a céget bemutató cikkünkben beszámoltunk. https://bikemag.hu/magazin/hirek/a-vilaghiru-poc-marka-hazankban-is-hodito-utjara-indult Az elmúlt 11 évben a fő fókusz az országúti kerékpárosokon volt, de azért beszivárogtak a downhillesek és endurósok is a Cortex, Coron, Crane, vagy éppen Tectal sisakokkal, melyet mi is teszteltünk már! Sőt védőfelszerelések között is tudtál válogatni a weboldalukon, de ruházatból inkább a nagyon close fit szabású aszfaltos modellek domináltak.

2017-re a Resistance és Resistance Pro szettekkel viszont már a laza XC szabástól az endúrón át a downhillig mindenki megtalálhatja a neki megfelelő prémium terméket. Merészen használják a színeket is, ahogy azt eddig megszokhattuk és a megfelelő anyagokat a textilipar vezető mérnökeivel egyeztetve választották ki. A Resistance Pro DH mezek és nadrágok cordura és Vectran erősítésekkel vannak ellátva, maguk a szövetek UV védelmet is kaptak a nadrág pedig kerámia alapanyagot is tartalmazó Super Fabric panelt kapott ami esés esetén is nagyon nehezen sérül. A ruhák tervezésénél elsőrangú szempont volt a lélegző képesség és a szellőzés, hiszen védőcuccokba beöltözve nyáron nem könnyű az extrém arcok élete.

A Resistance Pro Enduro szett már könnyített kivitel, de nem hiányoznak belőle a Cordura betétek, a teljes hosszúságú cipzár és a szellőzőnyílások sem. A felhasznált anyagok nagyon gyorsan száradnak, és a tapintásuk is elsőosztályú. Ha valaki érzékeny a testén az anyagok „durvaságára” az imádni fogja! A szett rövidnadrágja hihetetlenül könnyű szövetből készül, ami nem csak abban segít, hogy ne vizes törülközőként tapadjon rád egy órás tekerés után, hanem a mozgás szabadságát is biztosítja, mivel az enduro szakágban kell azért tekerni is 🙂 Az Enduro Jacket 5000 mm-es vízoszlop nyomásának is ellenál, és szintén Vectran szálakkal erősített kivitel!

A Resistance Pro XC széria ha nem is teljesen testre tapadó „next to skin” cucc, de azért a lazától is messze van, valahol félúton, de így legalább azok is jól mutatnak majd benne, akik nem világkupa versenyező alkatok. A Cordura betétek itt is szerepet kapnak, főleg akkor amikor az esésre kerül a sor. Az XC Tee mez a kicsit lazább szabású, az XC Zip Tee pedig a „tapibb” kivitel. Bár XC széria, de ahogy világkupákon is sokan mennek baggy short-ban, úgy itt sem cicanacival rukkolt elő a POC, hanem betétes lazább nadrággal.

Kaphatóak lesznek Fondo Gradient néven kifejezetten egymáshoz passzoló szettek, melyek híres hágók neveit kapták. Passo dello Stelvio, l’Alpe d’Huez és Muur van Geraardsbergen. Ezeket nyári melegekre készítették kiváló szellőzéssel, könnyű súllyal.

Nem lenne teljes a kínálat, ha a méltán népszerű és általunk is tesztelt Octal sisaknak nem jött volna ki a montis kivitele megnövelt tarkó és halánték védelemmel, kifejezetten XC bringásoknak Octal X néven. A Mips-en kívül minden technológiát megtalálsz benne ami különböző díjakat hozott az országútus Octal-nak. A héj szerkezet 1.5 helyett 1.7 mm vastag, és aramid szálas vázat is tartalmaz. Színben harominzálni fog a mez szettekkel, de ezen nem lepődtünk meg ismerve a POC kínálatát. Súlya mindössze 210 gramm lesz, ami igencsak jó értéknek számít, főleg ha megnézzük a plusz védelmet, és a beleépített technológiákat.

2017-től újabb modellekkel bővül a POC hátizsák palettája! A VPD széria 8 és 13 literes kivitelben készül, és beépített gerinc protektort is tartalmaz. Sőt lesz egy igazán könnyű verzió a gyors fél-egy napos menetekre ami VPD Vest néven kerül majd forgalomba. Ez utóbbi mindössze 630 grammot nyom a beépített protektorral együtt! Ami viszont még érdekesebb, hogy a legkisebbe is belefér a 3 literes ivózsák, így akár a sivatagba is elindulhatsz vele.

poc_sisak_ruhazat_vedofelszereles 10

A POC mindig is nagy hangsúlyt fektetett a biztonságos közlekedésre és itt most nem a downhill pályákon száguldozókra gondolunk, hanem a városi napi szintű bringázásra. Elég csak a Volvo-val közös fejlesztésekre gondolni vagy például itt a Corpora AID fejvédő. Ez egy commuter sisak, ami többféle színben is kapható lesz és olyan fejlesztések kaptak benne helyet mint a többszöri ütésnél is működő EPP hab, a nagyon erős ABS héj, vagy a mágneses Fidlock csat. De ez még nem minden! Tarkó részen öt fényes LED-ből álló villogó kapott helyet, ami együttműködik a gyorsulásmérő szenzorral, így hirtelen fékezés esetén világít, vagy villogóról folyamatos fényre vált! Beépítésre kerül az ICEdot szenzor is, ami esés esetén vészjelzést küld a megadott telefonszámra, így hamarabb érhet oda a segítség.

A POC cuccokat keresd a K2 kerékpárboltban vagy naprakész webshopjukban!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo