fbpx

Példátlan ítélet: eltiltás örökre a kerékpártól

John Liddicoat

John Liddicoat

Példátlan ítéletet hozott Nagy-Britanniában a plymouthi bíróság, ami börtönbüntetés mellett örökös eltiltást jelent a kerékpártól John Liddicoat számára.

A 47 éves férfi notórius kerékpártolvaj, valamint a betöréses lopás is szakterülete, mindezidáig 142 bűncselekményért 88 alkalommal ítélték el. December 18-án egy garázsba tört be, amiért 3 és fél év börtönt kapott. 3 palack bort sikerült elhoznia a betörés során, de a garázsajtó megrongálása 5272 fontos, azaz kétmillió forintos kárt jelentett.

Ami azonban érdekesebb, hogy mellékbüntetésként örökre eltiltották a kerékpároktól, azaz nem kerékpározhat, sőt, nem mehet négy méternél közelebb kerékpárhoz, kivéve, ha bizonyítani tudja a tulajdonjogot a kerékpárra vonatkozóan. Ellenkező esetben ha csak négy méteren belül megközelít mondjuk egy bringatárolót, öt év további börtön vár rá.

Fotó: Ryan McGuire

Fotó: Ryan McGuire

Úgy látszik, mi Magyarországon ennél előrébb járunk a kerékpárlopások elleni küzdelemben, hosszú távon a kerékpár-regisztráció például hatékonyabb megoldásnak tűnhet: https://bikesafe.hu/

forrás: Metro

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo