fbpx

Orkán erejű szélben versenyeztek a 20. Mészkőember – Légrádi Béla Emlékversenyen

Orkán erejű szél, még erősebb széllökések, havazás, ez jellemezte szombaton az országúti szezonnyitó versenyt, a 20. Mészkőember – Légrádi Béla Emlékversenyt.

Vácon, a Naszály-hegyre felkanyargó kicsinyke szerpentinen megrendezett jubileumi hegyi időfutam versenyt nem fogadta kegyeibe az időjárás. Ennek ellenére közel 150 versenyző mégis leadta nevezését és minden erejét latba vetve, az időjárás nehézségeivel is megküzdve vállalta, hogy teljesíti a 7 km-es távot. Nem volt egyszerű dolguk, mert a pálya nyomvonalának köszönhetően az erős szél hol akadályozta, hol segítette őket, folyamatosan reagálni kellett a változó körülményekre.

Nem csak az időjárás miatt volt különleges ez a verseny. Az utolsó versenyző elrajtolásával lezárult egy eddigi folyamat, célba érkezésével pedig új életre kelt a verseny. Az eddigi szervező felkérésére az eseményt a továbbiakban a Superior Racing Team rendezi majd. Az új rendezők máris tovább gondolták a versenyt és terveik szerint 2024-ben már egy három futamos időfutam sorozat nyitó versenye lesz a 21. Mészkőember – Légrádi Béla Emlékverseny. Bár Somoghy Attila az emlékverseny megálmodója – és 20 éven keresztüli gazdája – könnyeivel küzdve búcsúzott a sorozatától, reméljük, hogy egyben ez az öröm könnyei is, hiszen 2024-től mint versenyigazgató asszisztálja majd a Mészkőember futamokat.

A jubileumi versenyt a férfiaknál Takács Zsombor, a nőknél Sasi Gabriella nyerte. A Légrádi Béla Vándorserleg pedig a következő versenyig Hausknecht Ferenc birtokába került.

Eredmények: https://fairtiming.hu/php/results.php?vrs=meszko23

(Fotók: Berill Shero)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo