fbpx

Nemzetközi XCO kupafutam és bringás fesztivál Csömörön

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre Csömörön a helyi Önkormányzat és a Cube Csömör kerékpáros egyesület szervezésében egy egész napos fesztivál, amelyben minden program a kerékpározásról szól.   A fesztivál célja, hogy megismertesse a családokat a kerékpározással és a sportos életmóddal valamint közös szórakozást nyújtson a család minden tagjának a legkisebbektől a legnagyobbakig.

DSC_2542

fotó: Tamási KE

A rendezvényre látogatók június 21-én, szombaton gyerekfoglalkozásokon, kerékpáros bemutatókon, bringás istentiszteleten vehetnek részt, mesejátékot és táncbemutatókat nézhetnek, illetve koncerteken szórakozhatnak. Az idei mountain bike XCO verseny hazai és nemzetközi szakszövetségek támogatásával C2 minősítésű lesz, így külföldi versenyzőket is láthatunk a pályán. Szurkolhatunk a legkisebb U9-es versenyzőktől a Master 3 kategóriában induló apukákig!

Beharangozó videó a csömöri bringafesztiválról:

Ebben az évben a szervezők továbbfejlesztették a már eddig is igen technikás pályát, illetve további két új pályaszakasszal egészítették ki ezeket. Az új részek a nézők számára jól beláthatóak és élvezhető lesz, ahogyan a versenyzők az épített ugratókon bemutatják technikai tudásukat. A pályán a meglévő technikai elemeket felújították, biztonságossá és élvezetessé téve versenyzők és nézők számára egyaránt.

Pályabemutató:

Az elit pálya 4,5 km hosszú és 170m szintkülönbséget tartalmaz. Kék táblával van jelölve. Az U11-U13 kategória piros táblával jelölve. A FUN kategória zöld táblával van jelölve. Az U9 kategória a csapatsátrak után jobbra és becsatlakozik a piros jelölésre.

Az összes nehéz technikai elem mellett kialakításra került egy-egy kerülő pályaszakasz (ú.n. chicken way), amely ugyan időveszteséggel jár, de biztonságos versenyzést nyújt a versenyző számára. A legkisebbek és az amatőr versenyzők számára külön pályák kerültek kijelölésre, amelyeken mindenki biztonságosan és technikai tudásának megfelelően tud versenyezni. A hazai és nemzetközi versenyeken egyre gyakoribb, hogy a versenyzők technikai tudásukat egy ügyességi pályán mutatják be. A pályán elért eredményeket pedig rangsorolják, és az XCO futamon a versenyzőket un. „handicap” elv alapján indítják hibapontonként 10-30 mp időkülönbséggel.

fotó: Tamási KE

fotó: Tamási KE

A kerékpáros verseny programja reggel 9 órakor kezdődik a legkisebbek ügyességi versenyével, és a 20 órakor kezdődő díjkiosztót követően a Hősök zenekar koncertjével, és helyi dj-k által szolgáltatott bulival zárul.

A Csömöri Sport- és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft fotó és videó pályázatot írt ki a Bringafesztivál napján történő felvételek versenyeztetésére

A kerékpárversenyről további részletes információk a rendezvény honlapján és Facebook oldalán érhetőek el.

A pálya kijelölése és kaszálása megtörtént, így az érdeklődők gyakorolhatnak mind az ügyességi mind az XCO pályán. Hivatalos pályajárás június 20-án pénteken 16:00-19:00-ig. Nevezés a helyszínen június 21-én 8:00-tól. A díjazás minden kategóriában érem és tárgyjutalom, az UCI kategóriában pedig az előírt pénzdíjazás.

Találkozzunk június 21-én Csömörön a Bulgárkertben!
.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo