fbpx

Nem elég sznob a bringád? Mit szólnál közel 3 millióért egy Pininfarina Fuoriserie-hez?

Égő bringával érkezni a Tőzsdepalota mélygarázsába majd beállni az AMG Mercik és Porsche Panamerak közé? Amire igény lehet azt a piac megpróbálja kielégíteni. Mit szólnál egy Pininfarina tervezésű és a 43Milano által gyártott 11.000 dolcsis retro elektromos kerékpárhoz? Elég menő?

pininfarina_elektromos_kerekpar1

Van olyan olvasónk akinek a Pininfarina név nem mond semmit? A Battista “Pinin” Farina által 1930-ban Itáliában alapított karosszéria gyártó és tervező műhely kezei közül olyan műremekek kerültek ki az elmúlt nyolcvan évben mint a Ferrari 250 GT Coupe,  az Alfa Romeo Brera vagy a BMW Gran Lusso szuper coupe.

pininfarina_elektromos_kerekpar

Ma azonban nem csak autók tervezésével hanem design tárgyak, bútorok megrajzolásával is kibővítették palettájukat, legyen szó egy kávéfőzőről, egy síbakkancsról vagy irodaházról. Esetünkben pedig egy kerékpárról.

Pininfarina-Fouriserie-elektomos-kerekpar2

A 43Milano cég a design Mekkájában, a divat fővárosában Milánóban található, fő profiljuk pedig extravagáns, luxus városi kerékpárok gyártása. Palettájukon hosszú percekig el lehet nézelődni, olyan részletességgel vannak kidolgozva a vázaik, alkatrészeik, kiegészítőik.

Pininfarina-Fouriserie-elektomos-kerekpar

De mit is kapunk 11.000 dollárért? Először is egy gyönyörű kézzel készített muffos krómozott acél vázat diófa intarziás felsőcsővel.

Pininfarina-Fouriserie-elektomos-kerekpar3

Emellé jön a Zehus manufaktúra által gyártott elektromos agymotor, ami magában foglalja az akkumulátort és a vezérlő elektronikát is! Természetesen okostelefonról irányítható a rásegítési fokozat és oda érkeznek az egyéb adatok is.

Az agy teljesítménye 250W és egy 160Wh-s akkumulátor látja el energiával. Akár az európai szabványú 25km/h-s (pedelec), akár a 40km/h-s (s-pedelec) sebességig is rá tud segíteni a tekerésre. Csak maga ez a rendszer 2000 dollárt kóstál!

Pininfarina-Fouriserie-elektomos-kerekpar4

Az első kerékben a méregdrága (de nagyon könnyű és brutális teljesítményű) SON agydinamó forog ami a szintén nem mindennapi Supernova lámpákat látja el árammal. A hátsó lámpa elhelyezése sem egyszerű!

Pininfarina-Fouriserie-elektomos-kerekpar1

A fékrendszer a Campagnolotól származik hiszen mégiscsak teljesen olasz kooprodukcióról van szó. A bandázs és a nyereg is eredeti bőr a The Bridge cégtől és maximálisan harmonizál a bringa egészével.

Pininfarina-Fouriserie-elektomos-kerekpar5

Mindössze 30 darab készül belőle, így várhatóan nem lesz év végi kiárusítás belőle akciósan. Ha eltekintünk attól hogy számít, de ha a pénz nem számítana, akkor vennél?

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo