fbpx

Sigma 2015: nem több, mint amire szükséged van…

A Sigma 2015-ös palettája több szempontból is különösen érdekes az árérzékeny magyar piac számára, hiszen a világítás és a sportórák terén is lesznek kedvező árú újdonságok…

Sigma pulzusmérők

Sigma sportórák

Elsőként a bluetooth-on keresztül okostelefonnal is kommunikáló Sigma Sport RC Move rendszert – az EKG pontosságú pulzusmérést garantáló mellkaspántot és sportórát – említenénk, ami nem az eddig megszokott koncepció alapján működik. Általában ugye a mellkaspánt az órával kommunikál, vagy a telefonnal, ha az órával, akkor az óráról tölthetünk adatokat telefonra vagy PC-re. Nos itt, összetettebb a rendszer, ugyanakkor a felhasználó szempontjából egyszerűbb.

Sigma

Sigma Sport RC Move

A mellkaspánt az okostelefonnal is kommunikál, az óráról pedig vezérelhetjük a mobilt is a megfelelő app segítségével, és nem csak a pulzusmérő vagy sportóra funkciókat állíthatjuk, de akár az MP3 lejátszást is. Inkább futóknak ajánlja a Sigma ezt az órát, hiszen a sebesség, távolság és helyzetmeghatározás GPS alapú, de akik megelégszenek ezzel a pontossággal, teljes értékű sportóraként használhatják kerékpáron is, rengeteg olyan új funkcióval, amit egy hagyományos kerékpárcomputer nem kínál.

Mellkaspánt

Mellkaspánt Bluetooth jelátvitellel

A PC 26.14 a „hagyományos”, adapter segítségével kormányra, vagy csuklóra is rögzíthető pulzusmérő computer, az edzés tervezéséhez szükséges funkciókkal, zónabeállításokkal, elsősorban futóknak, hiszen nincsenek külön kerékpáros funkciói. Bringásoknak továbbra is a ROX-szériából érdemes válogatni, amiben 2015-re nincs említésre méltó újítás, hiszen idén mutatták be a mindentudó ROX 10.0-t GPS-szel, Thomas Voeckler ajánlásával.

Sigma

Sigma PC26.14

A német cég nagyban fejlesztette a nem pulzusmérős, egyszerűbb kilométerórákat, újdonság például a Sigma BC 14.12 Alti STS, ami a magasságmérő funkció mellett vezeték nélküli jelátvitellel működik. A Sigma STS rendszer háromszorosan biztosított digitális kódolást jelent, szinte kizárva a zavaró jeleket. Ezen kívül a GPS-t leszámítva tulajdonképpen mindent tud, a sebesség-, távolság-, kiértékelő funkciókon kívül méri a hőmérsékletet is.

Sigma

Sigma BC 14.12 STS Alti

A magasságmérő funkcióról érdemes még külön szólni pár szót, hiszen a drágább kerékpár computerekhez hasonlóan egy dokkolóval a Sigma BC 14.12 Alti STS-t is összeköthetjük PC-vel, ahol kirajzolódik a megtett út szintrajza, elemezhetjük a bringázást. Sokaknak ez fontosabb, mint a pulzusgörbék, és nem mindegy, hogy csúcsmodell árát kell leszurkolni, vagy egy nagyságrendekkel kedvezőbb összeget a Sigma BC 14.12 STS-ért.

A ROX széria továbbra is a csúcs

A ROX széria továbbra is a csúcs

Folytassuk a világítás terén is egy jó ár/érték arányú termékkel a Sigma-bemutatót, a Buster 200 egy űrt hivatott betölteni a nagy teljesítményű fényszórók és a „látni” funkciót valójában nem betöltő, de ehhez képest nem olcsó első lámpák között. Kompakt méretű, a beépített, USB-n keresztül tölthető Li-Ion akkumulátorral együtt is csak 104 grammot nyom, ehhez képest 200 Lumen fényerőt zúdít az aszfaltra, aminek köszönhetően 50 méterre is biztonságosan elláthatunk.

Sigma Buster 200

Sigma Buster 200

A naftával a 6 módnak köszönhetően okosan takarékoskodhatunk, hiszen nincs mindig szükség a „power” módra. Magától értetődő, hogy tökéletesen vízálló, extrém hidegben is biztonságosan működik. Országútisoknak figyelmesség, hogy egy gumiadapter segítségével lapított kormányra is felszerelhetjük.

Sigma Sportster

Sigma Sportster

Szintén új a „kistesó”, a Sportser, 96 grammos tömeggel, de közel hasonló fényerővel, 50 méteres látótávolsággal, mint a Buster 200. Hasonlóan USB-ről tölthető, teljesen vízálló, a töltöttségi állapot jelzése pedig a design része, ahogy merül a Li-Ion akksi, úgy fogy el a Sigma-felirat.

További információk a Sigma termékekről: www.bikefun.hu

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo