fbpx

Mit talált BuZso a kőbányai cyclocross versenyen?

December 11-én vasárnap került megrendezésre 10. Kőbányai Bringapark Kupa, amely egyben Magyar Kupa futam is volt. Közel 300 bringás tekerte végig a kijelölt pályát, ami rekordnak számít a verseny eddigi történetében. Az elit kategóriában Búr Zsolt szerezte meg a győzelmet Dina Márton előtt.

NUTR1727

Korábban sárban, hóban, fagyos szélben zajlott a téli szakágnak is nevezett Cyclocross kerékpár verseny, ma inkább tavaszi nyitánynak tűnt a bringás esemény. A december eleji Magyar Kupa versenyzőit napsütés, langyos szellő és kellemes időjárás fogadta. Ezt nem is bánták a szervezők, hiszen rekord számú induló nevezett a futamokra, akiket népes nézősereg kísért el a Bringaparkba.

NUTR1109

Az egész napos jó hangulatot a legkisebb korosztály (U7 és U9) ifjú bringásainak fantasztikus versenye alapozta meg. A jövő reménységei hihetetlen elszántsággal rótták a köröket, profi versenyzői stílusban vették be a kanyarokat és mászták meg az emelkedőket. A nap további részében a Magyar Kupa futamok – összesen négy futam, 15 kategóriában – szolgáltatták a látványosságokat és az izgalmakat a versenyzőknek és a nézőknek egyaránt.

NUTR1336
A Soudal Magyarország által támogatott verseny nem szűkölködött meglepetésekben. Még a legjobb szakértők sem hagyatkozhattak teljesen a papírformára, hiszen kerékpár technikai problémák, elváltások, lánc leesések és kormánytörések is szomorították az érintett versenyzők életét. Azért végül is győzött a tapasztalat, a kondíció és az éremesélyes versenyzők felkészültsége. Nagyszerű küzdelem után osztották ki a díjakat a verseny szervezői és támogatói.

NUTR1538

Természetesen kiemelt figyelem kísérte az Elit kategória versenyét, ahol számos korábbi és jelenlegi bajnok indult a győzelemért.

Eredmények:

Női ELIT
1 Benkó Barbara Focus XC Team
2 Orosz Anita Trek SE
3 Tache Marike Speed-Way Team

NUTR1775

Férfi ELIT
1 Búr Zsolt Pavé Bike – Vialand
2 Dina Márton Cube Csömör MTB Team
3 Pelikán János Mesterbike ILB Factory

NUTR1776

Ismét bizonyította népszerűségét a kerékpársport!
Kellemes Ünnepeket kívánunk minden Bringás Barátunknak!

További információk, eredménylista:
www.vuelta.hu/bringapark-kupa

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo