fbpx

Kellys Thermo térdmelegítő

Figyelem: a képeken nem egy mosásban összement lábmelegítőt látunk! A rövidebb kialakítású Thermo térdmelegítőt korábban a belga és holland kerékpárosok használták előszeretettel, de használata mára az egész világon elterjedt. Szerintünk ez az egyik legpraktikusabb ruházati kiegészítő, amely hatékony védelmet biztosít a hűvös időjárásra és a szélre fokozottan érzékeny térdízületek számára.

teliruha_kiegeszitok_20Milyen előnye van a térdmelegítőnek a teljes lábszárt védő, rendszerint a rövid kerékpáros nadrág alatt viselt lábmelegítővel szemben? Először is használata lényegesen sokkal egyszerűbb. Nem szükséges olyan pontosan elhelyezni és kevésbé hajlamos az elmozdulásra, csúszkálásra. A méret tekintetében is nagy „mozgásteret” enged, így a hosszú de vékony végtagokkal rendelkező kerékpárosok könnyebben találnak pontosan illeszkedő kialakítást. Nem utolsósorban, a nappali felmelegedéssel a térdmelegítő akár a cipő levétele nélkül is lehúzható, ami a szoros bokazáródással rendelkező lábmelegítő esetében kizárt.

 

A szilikonnyomat valóban megakadályozza a csúszkálást!

A szilikonnyomat valóban megakadályozza a csúszkálást!

A térdmelegítő használata moduláris, réteges öltözködést tesz lehetővé. Megfelelő hőszigetelést biztosító alapanyagot feltételez, amit a Kellys a legmagasabb szinten biztosít: bolyhos béléssel ellátott, rendkívül elasztikus SuperRoubaix® technikai szövetből készül, optimális kialakítással párosítva. A többi Kellys végtagmelegítőkhöz hasonlóan a M.I.T.I. olasz ruhaipari óriás ma elérhető egyik legfejlettebb szövetére esett a választás. A SuperRoubaix® ideális a nagy mozgásigényű kerékpársporthoz, többirányú rugalmasságot biztosít, vastagságához képest meglepően melegen tart, emellett a testpárát is hatékonyan elvezeti. A világ vezető ruházati márkái a prémium ruházati kollekciók esetében is előszeretettel alkalmazzák ezt a kiváló többrétegű technikai textilt.

Habár a Kellys Thermo térdmelegítő nem rendelkezik speciális membránnal, bőven megfelelő védelmet nyújt a menetszéllel szemben, a finomabb esőcseppek pedig felületén összeállnak. Emellett a SuperRoubaix® még nedvesen is megőrzi hőszigetelő képességének egy részét.

A Thermo RBX térdmelegítő szabása „L” méretben kellően hosszú, hozzávetőleg 40 cm-t fed, és közepes lábvastagsághoz készül. Izmosabb, teltebb lábakhoz az XL jobban illeszkedik, még akkor is, ha hosszban egy kisebb méret lenne az ideális. A szlovák tervezők a felső „végen” jól funkcionáló szilikoncsíkkal látták el a Thermo-t, így az még a legintenzívebb hajtás mellett is helyén marad. A márkafelirat a szegélyen szerepel, de befele néz. Az alsó záródás is a célnak megfelelő, pontos illeszkedést tesz lehetővé. Végezetül ergonomikus, lapos varrások fokozzák a kényelmet.

A Kellys a biztonságra is figyel, így a márka logója a fényvisszaverő nyomatként szerepel a Thermo térdmelegítőn. A diszkrét „szignó” szerintünk márkafüggetlennek is tekinthető, mivel nem olvasható ki belőle a gyártó neve. A biztonságot fokozó elem célszerűen a hátsó irányba néz, esetleg kissé oldalirányba elfordítva. A térdmelegítőt tehát e szerint húzzuk fel! A téli rövid nappalok és a gyakorta kedvezőtlen látási viszonyok során a fényvisszaverő különös fontosságot kap.

Kellő tapadást biztosító szilikonnyomat...

Kellő tapadást biztosító szilikonnyomat…

A biztonságot fokozó logó célszerűen a hátsó irányba néz, esetleg kissé oldalirányba elfordítva...

A biztonságot fokozó logó célszerűen a hátsó irányba néz, esetleg kissé oldalirányba elfordítva…

A sors úgy hozta, hogy a Kellys térdmelegítőről egy tartós tesztet kap az olvasó, mivel két éve használok egy saját beszerzésű példányt belőle. A tapasztalat szerint használata praktikus, eddig tartósnak bizonyult, a szilikonnyomat pedig valóban megakadályozza a csúszkálást. Egyik kedvenc kerékpáros ruházati kiegészítőm, gyakran viselem, szerintem kiváló alternatívája a 3/4-es nadrágnak. Ősszel és tavasszal ideális viselet. Előnye a „capri” szabású bicajos nadrághoz képest, hogy a nappali felmelegedéssel levehető, és mivel a hőszigeteléshez képest igen vékony, könnyedén a mezzsebben landolhat. A tapasztalat szerint az elasztikus SuperRoubaix® alapanyag lehetővé teszi a cipőn át történő levételt is, ami különösen praktikus. (Megjegyzem, ez a tulajdonság méret és stoplifüggő!)

A kerékpáros végtagmelegítők nem túlzottan bonyolult ruhadarabok, sikerük a felhasznált alapanyagon és a kidolgozáson múlik. A Kellys Thermo térdmelegítő ideális illeszkedést biztosít, anyaga felülmúlhatatlan, az anyagvastagsághoz képest pedig meglepően meleg. Szerethető darab, amely rugalmas felhasználást biztosít, rövid kerékpáros nadrág alá húzva 10-18 fok közötti hőmérséklethez ideális viselet.
[divider scroll_text=””]
Jellemzők:

  • kiváló, elasztikus alapanyagból készült térdmelegítő
  • őszi és tavaszi időjárásban rövid kerékpáros nadrággal ideális viselet
  • többirányú rugalmasságot és kiváló hőszigetelést biztosító SuperRoubaix® szövet
  • könnyű, a test vonalait követő szabás
  • ergonomikus, lapos varrások a kényelem fokozása érdekében
  • csúszásgátló felső szilikoncsík a stabilitásért
  • pontos alsó záródás
  • fényvisszaverő Kellys logó
  • fekete színben, XS-XL méretben kapható

Fogyasztói ár: 5890 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján, ahol a térdmelegítő mellett számos hasznos ruházati kiegészítőt találunk.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo