fbpx

Milánó-San Remo: Cancellara felvezetésével Gerrans nyert – videó

Az ausztrál Simon Gerrans fantasztikusan induló szezonját ma az olasz klasszikus, a Milánó San Remo megnyerésével folytatta, élete legnagyobb sikerét aratva ezzel.

Gerrans az ausztrál bajnokság és a hazai WorldTour-viadal, a Tour Down Under megnyerése után – ahogy beharangozónkban is írtuk – ma nem topfavoritként, hanem csapata „szabad vegyértékeként” szerezte győzelmét, vagyis a címvédő Matt Goss-t segítő GreenEdge-ből ő volt az, aki szabadon mozoghatott a támadásokra.

A 298 kilométeres verseny utolsó emelkedőjén a klasszikus sprinterek többsége, például Cavendish és Farrar már nem voltak a mezőnyben. A Poggio utolsó kilométerén végül az olasz Vincenzo Nibali indított döntő akciót, de megkapta a nyakába Gerranst és a svájci Fabian Cancellara is felzárkózott. A lejtőn és a maradék 3 kilométeren Cancellara vette át az irányítást, tempója arra jó volt, hogy az üldözők már ne érjenek fel, de leszakítani nem tudta szökevénytársait.

A hajrát is Cancellara indította, így borítékolható volt, hogy nem nyerhet, az egyébként is gyorsabb Gerrans könnyedén kerülte ki a célvonal előtt. A Classicissima után az ausztrál így minden bizonnyal a WorldTour ranglistán is átvette a vezetést a spanyol Alejandro Valverde-től.

Videón a végjáték:

Eredmény:

1. Simon Gerrans (Aus) GreenEdge     6:59:24
2. Fabian Cancellara (Swi) RadioShack-Nissan
3. Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Cannondale
4. Peter Sagan (Svk) Liquigas-Cannondale
5. John Degenkolb (Ger) Project 1t4i
6. Filippo Pozzato (Ita) Farnese Vini – Selle Italia
7. Oscar Freire Gomez (Spa) Katusha Team
8. Alessandro Ballan (Ita) BMC Racing Team
9. Daniel Oss (Ita) Liquigas-Cannondale
10. Daniele Bennati (Ita) Radioshack-Nissan

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo