fbpx

Benkó Barbara 4. a dél-afrikai világkupán

Az U23-as hölgyek mezőnyében Benkó Barbara a 4. helyet szerezte meg a pietermaritzburgi mountain bike világkupa nyitányon.

Benkó Barbara

A német Focus M.I.G. versenyzőnője nem éppen kedveli a késői rajot, de az új szabályok szerint idén külön indítják a 23 év alatti női olimpiai krossz mezőnyt az elittől, így Barbi futama 16:30-kor rajtolt el. Sajnos az elit férfi versenyen leszakadó eső addigra sarassá, csúszóssá változtatta a pályát, így a legnehezebb dolguk tulajdnoképpen a fiatal hölgyeknek volt. A győzelmet végül az orosz Jekatyerina Anosina szerezte meg.

Bővebben hamarosan Barbi naplójában…

Beszámoló a férfi futamokról IDE KATTINTVA

Eredmény:

1. Ekaterina Anoshina (Rus) Team Protek     1:10:29
2. Yana Belomoyna (Ukr) Bi&Esse – Infotre Protek     at 1:15
3. Lisa Mitterbauer (Aut) Bikepark.Ch Scott     1:59
4. Barbara Benko (Hun) Focus Mig Team     4:51
5. Kajsa Snihs (Swe)     5:55
6. Rebecca Henderson (Aus)     6:07

UCI-pontszerzés az olimpiai kvalifikációhoz: Benkó Barbara (Focus MIG Team) negyedik pozíciója 50;  a férfiaknál az első helyen érkező osztrák Alexander Gehbauer mögött tizedikként érkező Juhász Zsolt (EuroOne-Waberer’s Pro MTB Team) teljesítménye 22 pontot ért. Az elit férfiak mezőnyében Parti András (EuroOne-Waberer’s Pro MTB Team) 69. helyen ért célba, míg Buruczki Szilárd (Merida Kőbánya TC) 110. lett. Aki világkupán a 60. helynél hátrébb fut be, és eredményesen befejezi a versenyt, az 3 világranglista-ponttal gazdagodik, így a két magyar fiú teljesítménye összesen 6 pontot ér. A PCCC két fiatalja a juniorok közt méretett meg: Bányai Dominik 15. lett, Meggyesi Bercel nem fejezte be a viadalt.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo