fbpx

Mi csak bringázgatunk itt biztos úr!

Ha egy rendőr vagy egy vadász érdeklődik, akkor ti csak bringáztok. Jó? És az, hogy rajtatok kívül még több négy fős csoport is megy arra? Az nem más, csak véletlen lehet. Ez a fedősztorija az osztrák 2RC Chaoten versenyének, ami nem hivatalos, nem bejelentett és nem biztosított útvonalon halad Schönberg am Kampból indulva.

Fotos: NoSane

Fotos: NoSane

Hozzávalók: Kilenc elszánt, 4 fős bringáscsapat, meghatározott ellenőrzőpontok, változatos utak, szabadon választható útvonalak és bringa – legyen az mountain bike, cross vagy országúti. Eddig nem tűnik lehetetlennek, hogy teljesítsd, ennyi a minimális információt tartalmazó versenyszabályzat, de azért nézzük csak, hogy pontosabban miről van szó. A “Format C:” egy rugalmas útvonalú verseny az igazán kemény arcoknak, egy modern köntösbe öltöztetett tájbringa verseny.

És hogy mitől misztikus és mitől modern? Kezdjük azzal, hogy az osztrák 2 Rad Chaoten csapata szervezi, akikhez az elmúlt évekből számos extravagáns verseny köthető. A verseny résztvevői egy zárt körből kerülnek ki, csak meghívás útján lehet bekerülni.

Fotos: NoSane

Fotos: NoSane

Régimódi vagy, nincsenek 21. századi elektromos kütyüid? Elvesztél! Mivel a versenyen nincsenek kijelölt utak, csak a magaddal hozott elektromos készülékekre hagyatkozhatsz. Útközben sokszor kell mérlegelned – a kerékpárod figyelembe vételével -, hogy a legrövidebb vagy leggyorsabb utad válaszd. De jobb, ha beletörődsz, ezt nem mindig fogod tudni eldönteni! Bejelentkezés a checkpointokról: Ha nincs személyzet az ellenőrzőponton, akkor hogy bizonyítsd, hogy ott jártál? Egyszerűen készítesz egy fotót a csapatod tagjairól, a megadott jellegzetes látnivaló előtt.

A verseny közben gyűjtött tanulságok: Tévedni emberi dolog.; A 11 kilométer valójában 27.; Alex miért tervezi annyira gondosan az útvonalat? Nem akarja megduplázni az idei futásteljesítményét.

Schönberg am Kamp a bringások Mekkája lesz
Az „Anyroad“ kifejezés már nagyon sok bringás ajkán megjelent, ami a magyar „tökön-babon-uborkán keresztül” szleng nyugatiasabb megfelelője. Ugyanakkor ez a fogalom valahol a túrázás, a tájbringa és a point-to-point bringázás között egyensúlyoz. Ez egy igazi szabadság érzés, amikor úgy teljesíthető két pont között a távolság, hogy nincs útvonal megkötés. A kisforgalmú mellékutak, földutak vagy mountain bike ösvények közül szabadon választva haladunk. Ezeket az igényeket ismerte fel Manfred Lindtner, a Schonenburg Hotel üzemeltetője és gyorsan rászervezett, hogy erősítse a kerékpáros turizmust.
Stressz és teljesítménykényszer nélkül élvezni a természetet – ezt kínálja a kerékpározás új formája. Schönberg am Kamp, akárcsak a Kamptal régió nemzeti parkjával és megszámlálhatatlan látnivalójával kívánja erősíteni az aktív turizmust. Manfred egy speciális ajánlata tökéletesen alkalmazkodik a bringások igényeihez. A kezdeményezésre az önkormányzatok utak és ösvények szabaddá tételével járult hozzá.

Fotos: NoSane

Fotos: NoSane

A megnyíló határok így elhessegették az országúti bringások lezárt utaktól való félelmeit, szabaddá a mountain bikeosok, trekingesek vagy cross bringások előtt az utak. Természetesen a régió is követi a kerékpáros trendeket, hiszen vélhetően az “Anyroad” bringázás a tömegsport irányába halad.

Néhány összefoglaló gondolat, amit nem érdemes magyarra fordítani, mert angolul adja vissza igazán:

What the f*ck was Format C:? Chaos * Chrono * Cruel * Cycling * Challenge * Crazy * Cannonball * Checkpoints * Cool

A Format C: verseny ősszel volt legutóbb. A tervek szerint idén októberben is kiírásra kerül. Hogy mikor, azt nem tudjuk. De talán meghívnak minket is!

Fotos: NoSane

Fotos: NoSane

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo