fbpx

Melyik a kedvenc váltó- és fékmárkátok?

A tavaszi kerékpáros kutatásunkra minden várakozásunkat túlszárnyaló mennyiségű válasz érkezett, melynek köszönhetően számos érdekes információ birtokába kerültünk. Természetesen ezek az információk nem titkosak és a jelentős részüket meg is osztjuk veletek cikkek formájában. Már három témát dolgoztunk fel, melyeket a cikk alján találtok, most viszont elérkeztünk a váltókhoz és a fékekhez. Kíváncsiak vagytok, hogy melyik váltó- és fékmárka a kedvencetek?

Nem hozott meglepő eredményt a “Milyen márkájú a váltórendszered?” kérdésünkre adott válaszok összesítése, hiszen köztudott, hogy egy márka uralja a világot, bár a fölény talán még a vártnál is több lett, a válaszadók 87,68 %-a válaszolta azt, hogy van Shimano váltórendszere, a Sram a második helyen mindösszesen 18,61 %-ot kapott, míg a híres olasz márka, a Campagnolo 8,01 %-kal végzett a harmadik helyen. A többi márkát nem is érdemes említeni, mindenki más 1 % alatt végzett.

 

A “Melyik a kedvenc váltórendszer márkád?” is hasonló eredményt hozott, talán egy kicsivel lett kisebb a Shimano fölénye, a válaszadók 79,98 %-a, azaz ötből négy mondta azt, hogy a Shimano a kedvenc váltómárkája, a Sram 21,5 %-ot kapott, a Campagnolo pedig 10,72 %-kal szorult a dobogó harmadik fokára. Szintén nem érdemes más márkát említeni, mert a többiek csak minimális szavazatot kaptak.

A fék kérdés már kicsit érdekesebben alakult, itt kezdésként a “Használsz tárcsaféket?” kérdésre kellett válaszolnotok és mindösszesen 37,15 % mondta azt, hogy nem használ tárcsaféket, míg 48,43 % mtb-jén, 17,01% egyéb kerékpárján és 9,98 % országútiján található tárcsafék. Az utóbbi adat elég érdekes, látható, hogy még kisebbségben vannak, de terjednek a tárcsafékek a leggyorsabb kerékpárokon is.

A “Melyik a kedvenc fékmárkád?” kérdésünkre adott válaszok elég nagyot ütöttek, a Shimano letarolta ezt a szegmenst is, 71,53 % választotta a japán óriást kedvenc fékmárkájának, úgy látszik nagyon sokan bíznak és szeretik a Shimano fékjeit idehaza. A második helyet a Sram-Avid egyesült erők szerezték meg, ők 21,26 %-ot kaptak, míg a harmadik helyen ismét a Campagnolo végzett 7,83%-kal, ami jól mutatja, hogy a montisok és egyéb nem országúti kerékpárosok körében mennyire az első két márka az erős. A 4. helyre még becsúszott a Magura, az 5. helyen pedig a TRP/Tektro végzett.

Meg kell állapítanunk, hogy legyen váltó vagy fék, a válaszotok Shimano!

 

[message_box title=”A kérdőívünkhöz kapcsolódó cikkek listája:” color=”blue”]

Hogyan néz ki az átlag olvasó?

Kedvenc kerékpármárka

Kedvenc szemüveg- és sisakmárka

Kedvenc váltó- és fékmárka

[/message_box]

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo