fbpx

Bemutatkozik a Bikemag Race Around Austria csapata

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Bikemag elsőként indít magyar csapatot a Race Around Austria ultra távú országúti kerékpárversenyen. A csapat felkészülése a koronavírus járványhelyzetében is töretlen, hiszen a kijárási korlátozás az egyéni szabadidős sporttevékenységet nem érinti, és bízunk benne, hogy ezen a továbbiakban sem kell szigorítani.

A tömegrendezvények, így a sportesemények versenynaptájai világszerte erősen kérdőjelesek, ám szerencsére a RAA-t hagyományosan augusztus közepén rendezik, és minden bizonnyal akkorra már normalizálódik a mostani helyzet.

De addig is ne csüggedjünk, a mozgás öröme segít átvészelni a nehéz időszakot!

A CSAPATUNK

Katona József (51)
Megrendíthetetlen. Fizikumát gyermekkorától cselgánccsal, kézilabdával, atlétikával csiszolta. A sport az élete. A bringázásban nagy újrakezdő: randonneur túrákkal tért vissza és három év leforgása alatt megkoronázta teljesítményét annak klasszikusával, a Párizs-Brest-Párizs távjával. Többet teker, mint sokan autóznak, a tavalyi évet 13.000 megtett kilométerrel zárta. Kitartása testben és lélekben is emberfeletti.
Főbb eredményei:
• Judo országos bajnokság 3. helyezés
• Ring24 egyéni teljesítés (2019)
• Hungarian Epic (2019)
• Párizs-Brest-Párizs 1200 km (2019)

Fodor Gábor (44)
A csapatjátékos. Gábor a mountainbike világából érkezik, húsz éve nem tud betelni a hazai MTB maratonok kihívásaival, noha külföldi versenyeken is kipróbálta már magát. Mindig optimista hozzáállás és maximális versenyszellem jellemzi.
Főbb eredményei:
• 24 órás MTB maraton Velence – 1. hely csapatban (2016, 2017) – 2. hely csapatban (2015)
• Salzkammergut Trophy B táv (120Km) – sikeres teljesítés (2013)
• Top Maraton sorozat összetett 10. hely (2017)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oláh Tamás (41)
A hegyek a játékszerei. Tamás több tízezer kilométer, több százezer méter szint és jócskán 100 feletti alpesi hágó után is töretlen kitartással készül az éppen soron következő versenyére. Ő a csapat motorja és egyben a versenyen történő indulásunk ötletgazdája is. Számos hosszútávú országúti maraton és randoneé verseny sikeres teljesítője.
Főbb eredményei: • Ironman Nagyatád (2009)
• Croatian Super Randonnee (613km) – sikeres teljesítés (2015)
• Tour du Mont Blanc – sikeres teljesítés (2015)
• 24 órás MTB maraton Velence – 1. hely csapatban (2016)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takáts György (50)
Gyuri a Jolly Jokerünk. Gyerekkora óta versenyszerűen sportol: a torna, majd az atlétika és az úszás után, tinédzserként kezdett el érdeklődni az extrém sportok iránt, 21 évesen már válogatott sportmászó, majd évekig a vadvízi kajakozás volt az élete. Pályafutását azonban csak két sport kísérte végig: a futás és a kerékpározás. Huszonnégy évesen kezdett el ismerkedni a hosszú távú sportokkal, amelyeket azóta is szép sikerekkel űz.
Főbb eredményei:
• Egyetemi és Főiskolás Triatlon Országos csapat bajnokság – 3. hely
• Középtávú Triatlon Országos bajnokság – 4:41
• Wink félmaraton – 4. hely

Ne feledkezzünk el azonban a szintén négy fős kísérőcsapatról sem, akik a verseny alatt együtt küzdenek majd a srácokkal és akik önzetlenül vállalták, hogy odateszik magukat, akár esik, akár fúj. Viccesen fogalmazva: szerény vigaszuk az alpesi táj szépsége lehet, amit módjukban áll majd alaposan kiélvezni az út során… Odaadásukat előre is köszönjük!

A versenyszervezők korrektségét mutatja, hogy a regisztráció határidejét 2020 május 1-ig meghosszabbították, és eddig az időpontig vehető igénybe a kedvezményes nevezési díj is. A rendezők bíznak abban, hogy a verseny az eredeti időpontban megtartható lesz, rajtuk ez nem fog múlni.

A Bikemag és a négy csapattag nevében ehhez annyit tennék hozzá: rajtunk sem!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo