fbpx

Megvan a 2022-es Tour de Hongrie időpontja!

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség a hagyományoknak megfelelően az országúti világbajnokságot követően hozta nyilvánosságra a jövő évi versenynaptárt, amelyben ezúttal is kedvező helyet kapott a Tour de Hongrie. A magyar országúti kerékpáros körversenyre 2022-ben május 11. és 15. között kerül majd sor.

Fotó: Pertorini Márió / tdh.hu

„Jövőre is a Giro d’Italia rajtját követő héten lesz a Tour de Hongrie, ami sok lehetőséget tartogat számunkra. Úgy gondolom, akárcsak az idén, a topcsapatoknak jövőre is kedvező lesz ez az időpont, bízom benne, hogy hasonlóan erős mezőnyt tudunk majd a rajtnál köszönteni” – mondta Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője.

Emlékeztetőül: 2021-ben nyolc WorldTeam és kilenc ProTeam mellett négy kontinentális csapat és a magyar válogatott 130 kerékpárosa állt rajthoz az ötnapos viadalon, a végső győzelmet a Team BikeExchange ausztrál menője, a korábbi U23-as világbajnok Damien Howson szerezte meg.

A lehetséges jövő évi útvonallal kapcsolatban a főszervező elárulta, a pályázati felhívásra jelentkező városokkal már a szerződések megkötése előtti végső megbeszélésekre kerül sor, de nem szakítanak a gyakorlattal, a 43. Tour de Hongrie útvonalát csak a szerződések megkötése és a fontosabb engedélyek beszerzése után hozzák nyilvánosságra.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo