fbpx

Megkérdeztük Fernando Alonso-t a profi kerékpáros projektről…

Egy hónapja bombaként robbant a hír, miszerint a kétszeres Formula 1-es világbajnok, Fernando Alonso megmenti az Euskaltel ProTour-istállót, bő egy hete viszont arról olvashattunk, hogy zátonyra futottak a tárgyalások. Az a szerencse ért, hogy Firenzében összefutottunk a spanyol sztárral, s természetesen megkérdeztük, mi történt…

Alonso a kerékpáros világbajnokság VIP-vendége volt, és a sajtóközpontban találkoztunk vele véletlenül, persze elfoglalt világsztárként csak egy-két rövid válaszra futotta, hiszen ment is tovább, hogy a mezőny előtt haladó kísérőkocsiból, majd a VIP tribünről nézze az elit férfi mezőnyversenyt.

Fernando Alonso a vb-sajtóközpontban

Fernando Alonso a vb-sajtóközpontban

Az Euskaltel életben tartásának meghiúsulásának okairól sokat nem tudtunk meg a nemzetközi szaksajtóból eddig is, és ahogy várható volt, Alonso hasonló sablon választ adott a nem hivatalos újságírói kérdésre, mint amit máshol olvashattunk: „Mi mindent megtettünk az egyeztetések során, hogy már jövőre összeálljon a csapat, de egyszerűen nem jött össze. Ennél most nem tudok többet mondani.”

További terveivel kapcsolatban viszont megerősítette a Formula 1-es világbajnok, hogy nem tett le a spanyol profi kerékpáros csapat létrehozásáról: „Tovább dolgozunk egy olyan csapaton, amire büszkék lehetünk, de ez 2015-re lehet reális. Szeretnénk én is adni valamit a kerékpársportnak, amitől én is olyan sokat kaptam, és amit annyira szeretek. A kerékpársport és a szurkolók ezt megérdemlik és megéri ezen dolgozni! Majd jelentkezni fogunk a fejleményekkel.”

Sajnos ennél sokkal érdemlegesebbet az elmúlt hét során az Euskaltel részéről sem mondtak, a hétvégén kiadott közleményben is csak a baszkokat ért vádakat tagadták, miszerint túl sokat akartak volna Alonsótól. Zanzásítva a közlemény: „Nem igaz, hogy az Euskaltel egyéb anyagi követelésekkel állt volna elő, kizárólag a projekt életben tartásában volt érdekelt, nem haszonszerzésben. És nem is támasztott olyan feltételeket, sem anyagi, sem személyes vagy egyéb vonatkozásban, melyek végül a megállapodás meghiúsulásához vezettek volna.”

Alonso és Purito

Alonso és Purito

Alonso a vb után továbbra is profi bringások körében reprezentált, tegnap Joaquim Rodriguez-t és Peter Sagan-t hívta meg a Ferrari maranellói központjába, hogy kipróbálják a Ferrari F12 Berlinetta autócsodát. Nyilatkozataik alapján sikerült is feldobni a világbajnoki eredmény után elkeseredett bringások hangulatát, Sagan hihetetlen élményről számolt be, hiszen gyors autókért még a bringáknál is jobban rajong.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo