fbpx

Downhill Európa-bajnokság a hétvégén

Október első hétvégéjén kerül megrendezésre a downhillesek 2013-as Európa-bajnoksága, a bulgáriai Pamporovoban. Négyfős magyar válogatott képviseli hazánkat a kontinentális megmérettetésen.

A szezonnak igencsak a végére került az EB, ám ha azt nézzük, hogy Bulgáriában lesz, és annak is a déli részén, a görög határ mellett, akkor már nem is tűnik annyira fagyosnak a dolog. Vagy mégis? Na erről majd kicsit később…

Downhill és Fourcross Európa-bajnokság 2013: Pamporovo, Bulgária

Downhill és Fourcross Európa-bajnokság 2013: Pamporovo, Bulgária

A helyszín tehát a bolgár-görög határ mellett található, bőven 2000 méter feletti hegyek között, a Pamporovo síhelyen. A versenykiírás közzététele óta tüzetesen utánanéztünk az adott régiónak és úgy általában a bolgár DH-s viszonyoknak. Meglepő, hogy mennyire fejlett sí- és bikeparkjaik vannak, és hogy milyen dinamikusan lépdelnek előre a sport terén. Na majd most meglátjuk, hogy igazak-e a mondák és a csalogató fényképek, videók.

Eredetileg egy közel 700 m szintkülönbséggel bíró pályáról volt szó, amit 6 perces futamidőre lehetett becsülni, ám az elmúlt hónapban a nyomvonal alsó felét elvetették, így lett végül 1850 méter hosszú és közel 300 m szintű. Ez nem mondható túl soknak, de mégsem egy dombról van szó, ugyanis a rajt 1926 méter tengerszint feletti magasságból lesz.

Magyar színekben négy ridernek szoríthatunk a hétvégén, a felnőtt férfiak mezőnyében Liszi Attilának, Keresztes Péternek és Szabó NF Endrének. Nagy örömünkre a nők között is érdekeltek leszünk, ugyanis a negyedik válogatott tag Bereczki Viktória, aki egyenesen Olaszországból érkezik a versenyre.

Liszi Attila két hete a leogangi (Ausztria) világkupán sporttörténelmet írva bejutott a top80-as döntőbe. A múlt hétvégi maribori (Szlovénia) versenyt viszont már kihagyták a srácok, hogy rápihenjenek az EB-re.

Liszi Attila két hete a leogangi (Ausztria) világkupán sporttörténelmet írva bejutott a top80-as döntőbe. A múlt hétvégi maribori (Szlovénia) versenyt viszont már kihagyták a srácok, hogy rápihenjenek az EB-re.

Ahogy a pályában, úgy a magyar keretben is történt változás, mivel lett volna egy junior pilótánk is, Ettingshausen Máté. Azonban a leogangi világkupán összegyűjtött sérülései miatt sajnos ki kell hagynia az EB-t is.

Visszatérve a fent említett fagyoskodásra, az a marha nagy helyzet, hogy mégis az lesz, nem is kicsit. A hét elején arrafelé egy cudar hideg váltotta fel a 25 fok körüli utónyári időt, és némelyik hajnalunkra még -8 fokot is mondanak… lentre. Gond egy szál se, ruha van, kenőanyag van, egész nyugodtak lehetünk, így is Európa bajnokot avatnak majd a hétvégén. Ráadásul nem is csak downhillben, mivel a DH mellett fourcross EB-t is rendeznek a bolgárok.

Perceken belül útnak ered a magyar alakulat Bulgária felé, igyekszünk minden napról beszámolni, mind írott, mind képi és mozgóképi formában. Szurkoljatok a srácoknak!

További információk a LiMiT Racing Team Facebook oldalán.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo