fbpx

Mark Cavendish büszke az Omega Pharma-Quick Step mezére…

Az Omega Pharma-Quick Step túl van a csapatfotózáson, és az új mezben virító, frissen igazolt sztárjuk, a 23-szoros Tour-szakaszgyőztes, exvilágbajnok Mark Cavendish nyilatkozott is ennek kapcsán, hogy érzi magát a belga gárdában.

„Azt kell mondjam, nagyszerűek az első benyomásaim a csapattal kapcsolatban a szlovákiai csapatépítés és a mallorcai edzőtábor után. Ha egy új közösségbe kerülsz, sose tudhatod előre, milyen lesz. Szerencsére ebben a csapatban rögtön kialakult az összhang.

Itt mindenki – a személyzet és a versenyzők is – igazán szeretik a kerékpározást, és izgalmas egy ilyen nagy múltú, patinás társaság tagja lenni. Nagyon fontos nekem, hogy a részese lehetek, és érezni, hogy hisznek bennem.” – nyilatkozta a brit szupersprinter.

Tom Boonen az új belga bajnoki szettben

A Quick Step megvált két sprintertől is, a német Ciolektől és az olasz Chicchitől, de a csapat emblematikus figurája, a belga bajnok, Tom Boonen természetesen maradt. Az ugyancsak gyorslábú sztár inkább a tavaszi klasszikusokra koncentrál majd jövőre, a Tour de France-on pedig természetesen Cav lesz a befejező ember. Mindketten azt mondják, nem kell a másik miatt feladni céljaikat, és bíznak benne, hogy sikerül jól együtt dolgozni majd.

„Hihetetlen megbecsülésnek örvend ez a csapat, már körülbelül 10 éve. büszke vagyok, hogy viselhetem ezt a mezt, aminek Tom Boonen és a többiek nagy tiszteletet vívtak ki a mezőnyben. Most én is szeretném majd hozzátenni a magamét ehhez, ami túlmutat az egyéni ambíciókon.” – vélekedik az exvilágbajnok.

Mivel Boonen megbetegedett decemberben, az első tervezett erőpróbáján, a tavaly remek szezonnyitónak bizonyuló argentínai Tour de San Luis viadalon Cavendish ugrik majd be helyette. Előbb azonban egy spanyolországi edzőtábor következik Calpe városában, január második hetében:

„Ez fontos edzőtábor lesz, ahol nagyon sokat fogunk dolgozni, hogy jó kezdődjön a szezon. Hivatalosan a Tour de San Luis-on, Argentínában mutatkozom majd be ebben a mezben.” – tette hozzá Cavendish.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo