fbpx

Már lehet nevezni az Underworld Kupára!

Különleges, földalatti versenyt kínál a Merkapt Maraton Team SE a hegyikerékpárosoknak, néhány napja pedig a nevezés is megkezdődött. Volt már hasonló kezdeményezés hazánkban – néhány éve a nagysikerű Metro Ride –, de míg ott csak meghívott profik versenyezhettek, addig az Underworld Kupán bárki rajthoz állhat, aki késznek érzi magát a megmérettetésre. A Kőbányán megrendezésre kerülő versenyre a pincerendszer terhelhetősége, a néhol beszűkülő bányafolyosók miatt csak limitált számban lehet nevezni, futamonként 60-60 fővel.

A versenypályát magában foglaló pinceszakasz alaprajza

A versenypályát magába foglaló pinceszakasz alaprajza

A szervezőknek nem csupán a földalatti szakasz az egyetlen adujuk, bár akár ez is elég lenne. Azt, hogy mitől is lesz más az Underworld Kupa, mint a többi verseny, azt Fülöp Miklós főszervező foglalta össze:

„Kiemelendő, hogy itt nem „csak” egy versenyről van szó. Az, hogy Budapest belterületén, tömegközlekedéssel könnyedén megközelíthető helyszínen kerül megrendezésre az Underworld Kupa, komoly lehetőséget kínál arra, hogy a mountain bike sportágat a szélesebb közönségnek is bemutassuk. Többek között az is a célunk, hogy nézők terén is komoly létszámot vonzzunk a helyszínre, hiszen a szurkolóktól él és lüktet egy verseny. Többek között ezt hivatott alátámasztani a versenyt kísérő bike expónak nevezett kiállítás is, ahol a kerékpársportban jelenlévő cégek – vásárlási lehetőséggel összekötve – mutathatják be termékeiket. Emellett fontos lenne, hogy a hegyikerékpározás iránt érdeklődők információkat kaphassanak és eljuthassanak a csapatokhoz, bekerülhessenek a körforgásba. De gondolunk a családdal érkezőkre is, és igyekszünk minél több kísérő programot tető alá hozni, hogy mindenki számára kellemesen teljen a nap.”

Underworld_02

Ejtsünk szót a föld alatti szakaszról is: a Kőbánya és főként a sörgyár alatt 20 km hosszúságban elterülő járatrendszer egy része a Merkapt Maraton Sportközpont alatt húzódik. A sporttelep felől – a földszint alatt 10 méterrel – két bejárat van, itt fognak be- és kihajtani a versenyzők. A pince változó belmagasságú, átlagban 2-2,5 méter magas, a járatok szélessége 3 és 8 méter között változik. Sok legenda és titok övezi ezt a területet, állítólag a II. világháborúban a németek Messerschmidt harci repülőgépeket szereltek össze a nagyszerű rejtekhelyen, így bizonyára izgalmas kaland lesz a folyosókon bringával robogni.

Jól mutatja az érdeklődés nagyságát, hogy a nevezés megkezdésekor a helyek egyharmada egyetlen nap alatt elkelt. Tehát, aki szeretne indulóként részt venni az Underworld Kupán, annak nemcsak a pályán, hanem a nevezéskor is gyorsnak kell lennie!

Underworld_03

Az Underworld Kupa 2010. május 22-én szombaton kerül megrendezése, további információk, nevezés és kiállítói regisztráció a www.underworldkupa.hu weboldalon.

Forrás és fotók: Merkapt Maraton Team SE sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo