fbpx

Már háromszáz métert tekert Buzánszky Jenő, az úticél Rio…

Buzánszky Jenő tegnap már meg is tette az első kilométereket a budapesti Eiffel térre épített bicikli-installáción, az egészséges életmódot további hírességek népszerűsítették: Rékasi Károly, Till Attila, Kökény Attila és Gájer Bálint.

Száz évig szeretne élni – ezt mondta tegnap délelőtt a legendás Aranycsapat hátvédje a Mc Donald’s BringaMánia programjának sajtótájékoztatóján. A májusban 89. évet betöltő Buzánszky Jenő szobabiciklijén teker. Falutól faluig kerékpározik – viccelődött a most is kirobbanó formában lévő futballista.  És ha már ilyen jó a fizikuma, akkor a szomszéd falu helyett, miért ne tekerjen el Rióig.

mcdonalds_2

Az egészséges életmódot népszerűsíti a Mc Donald’s, ezért is hozta létre a BringaMánia programját immár 4 éve, aminek már 37 ezer tagja van és ez a szám évről évre emelkedik. A program idei, egyik legnagyobb kezdeményesével már nem csak a kerékpár sport, hanem a futball szerelmeseit is felkarolta. A FIFA Labdarúgó-Világbajnokság hivatalos főszponzoraként a McDonald’s idei BringaMánia programjában a focit és a bringázást összekapcsolva is népszerűsíti a bringázást. A „Tekerj el Rióba” akciónak köszönhetően két szerencsés biciklis kijuthat a 2014-es rió-i futball VB-re, ahol találkozhat a júliusi döntős csapatok játékosaival, kezébe veheti a győztes trófeát és több tízezer szurkoló előtt, elsőként lépheti a Maracana stadion gyepére.

bringamania1

A Budapest – Rió de Janiró 10.000 km-es távot persze csak képletesen kell letekerni a jelentkezőknek. Egy speciális, telefonra letölthető applikáció segítségével lehet gyűjteni a sorsoláshoz szükséges kilométereket. (a versenyben való részvételhez szükséges játékszabályok a www.bringmania.hu oldalon találhatók)

Ténylegesen 575 km-t kell letekerni, éppen ezért döntött úgy a 89 éves egykori Aranycsapat játékosa, hogy ő is bringára ül. Gyakorlott szobabiciklizőként mindenkit arra buzdít, hogy éljen egészségesen, független attól, hogy hány éves. Buzánszky Jenő elárulta, hogy minden reggel tornázik és az egészséges étkezésre is szigorún odafigyel, mert még 89 évesen is szeretne ott lenni a brazíliai VB-n. De erre minden esélye megvan mert kirobbanó formában van, egy perc alatt 300 métert tekert le, vagyis ennyi idő alatt jutott el a Nyugati pályaudvartól a Jászai Mari térig.

mcdonalds_1

A legendás futballista 1954-es berni világbajnokságon szemtől szemben állhatott a pályán az ugyancsak legendás brazil csapattal. A negyeddöntőben játszott egymás ellen. Ez volt minden idők egyik legdurvább és legvéresebb vébé meccse volt. Brazíliától vártak azt, hogy megtörje a sokáig veretlen magyar csapat menetelését. A magyarok már rögtön a 7. percben 2-0-s vezetést szereztek, ezt nagyon rosszul kezelték a brazilok. Rengeteg szabálytalanságot követtek el, végül egy pofon miatt a meccs 71. percében kiállították Bozsikot és a brazil Santos-t. Végül az Aranycsapat 4-2-re legyőzte a brazil válogatottat, akik nem bírták elviselni a vereséget és neki estek a magyaroknak az öltözői folyosón.  Buzánszky Jenő már nem neheztel a brazilokra, sőt szívesen kiutazna a VB-re, hogy személyesen, immár nézőként megcsodálhassa a világ legjobb futballcsapatainak a játékát.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo