fbpx

Magyar utánpótlás-győzelem a Talents of Belgrade versenyen!

Az elmúlt hétvégén komoly sikereket értek el Szerbiában a Talents of Belgrade nemzetközi kerékpárversenyen a magyar országúti utánpótlás versenyzők Radics Milán és Hancz Tamás révén, mindketten a dobogó legfelső fokára állhattak fel összetettben. A hétvégéről a Kecskeméti Első Sor és Lotus Cycling Team MIX csapatvezetője mesélt.

Július 4-5-én került megrendezésre a 8th Talents of Belgrade nemzetközi kerékpárverseny, ahol egy erős mezőny gyűlt össze. Többek között jelen volt a román válogatott, volt 2 bolgár sor, a sok hazai csapat mellett és 4 magyar csapat is (DKSI, Szenyor, Szekszárd, Lotus). Csapatunk mix-ként (Kecskeméti Első Sor + Lotus Cycling Team) indult. Összesen 19 csapat volt, több, mint 70 versenyzővel!

A verseny egy 4km-es egyenkéntivel kezdődött a belvárosban. Itt versenyzőink a mezőny első felében végeztek Radics (9.), Dobai (22.), Maros (27.), Szántó (32.). A legjobb magyar ezen a szakaszon Gangl Bence (Szenyor SZKSE) volt, aki a 7. helyet szerezte meg.
Délután ezen a pályán rendeztek kritériumot, ahol már 60 km volt a táv. Versenyzőink abszolút kontroll alatt tartották a versenyt. Az összes szökési kísérletben benne voltunk. Illetve az utolsó 5 körben, amikor 2 szerb ellépett, akkor mi üldöztük csak a szökevényeket. A verseny után több Szerb edző is gratulált, hogy a mi csapatunk dolgozott igazi csapatként! A befutón szép eredmény született, mind a 4 versenyzőnk a TOP20-ban zárt. Radics megismételte a délelőtti szereplését, 9. lett, Dobai a 11., Szántó 16., Maros a 19. helyen futott be a főmezőnnyel, ahol 45-en voltak. A többiek már külön idővel értek célba.

Vasárnap jött a király szakasz, ahol egy 6km-es körpályán csaptak össze a srácok. A pálya egy parkban volt, egy viszonylag keskeny úton. Az előzetes jóslat bevált, mindössze 29-en tudták befejezni a versenyt értékelhetően.
Az első körben egy Bolgár és egy Szerb versenyző vállalt be és távolodott el a mezőnytől. Az előnyüket szépen növelték a 2. körben. Majd Radics Milán elindult utánuk. A 3. körben még 1’25″re követte az élen vezetőket, majd a 4. körben már csak 41″ volt a hátrány. Itt indult utánuk Maros, aki szintén elszakadt a mezőnytől Hancz Tomival. Az 5. körre elöl már csak a bolgár srác volt, akit Milán követett 10″-re, majd miután felért, már ment is tovább. A mezőnyt Dobai és Szántó fogta, hogy biztos legyen az elöl tekerő csapattársak sikere. A 8. körre Milán előnye megközelítette a másfél percet is, a második előtt, a második üldözősor pedig már több mint 3 perces hátrányban volt. Az utolsó kört Milán 1’09” kezdte meg! Sajnos a végén valahonnét előkerült a Bolgár versenyző, aki így be is húzta a szakaszt. Viszont az összetettért járó sárga trikó Milánra került! A fiatalok külön versenyét Hancz Tamás (Szenyor SZKSE) nyerte! Csapatok között pedig a Lotus Cycling Team a 3. helyet szerezte meg.

A versenyen volt nők számára is verseny. Ami szintén egy időfutammal kezdődött. Itt a helyiek versenyzője Sara diadalmaskodott, a második helyet Jordán Dorka, a harmadikat pedig Szabó Adrienn (Fehérvár Cycling Team) szerezte meg.
Délután a szerb kupa részeként egy 40km-es kritérium várt a lányokra, ahol 27-en álltak rajthoz. A 2 magyar lány példásan dolgozott össze! Ennek köszönhetően Dorka bekerült a nap szökésébe Pocuca Sara-val és egy U15 fiúval. Adri szépen fogta a főmezőnyt, így a szökés haza is tudott érni. Sara nyert ismét, Dorka lett a második. A mezőnyhajrát Adri elég korán megnyitotta, de esélyük sem volt kikerülni a végén, így Ő behúzta a felnőtt nők versenyét!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo