fbpx

Magyar és ukrán dominancia a Csömör Nagydíjon

Az ukrán Gerashchenko Oleksandr (ISD MTB Team) és Benkó Barbara (Focus XC Team) győzelmével zárult az elit kategória a Csömör Nagydíjon. A C2-es MTB XCO versenyen a hazai mezőny krémje mellett ukrán, szlovák és szlovén versenyzők is rajthoz álltak.

csomor

Az idei év első nemzetközi kategóriájú olimpiai cross versenyét tudhatják maguk mögött közel 200-an, akik ma Csömörön versenyeztek. A megszokottól eltérő rajtidőpontok – a futamok estébe nyúlóan a délutánra tolódtak – mellett egy komplett fesztiváljellegű falunap is fokozta a negyedik magyar kupafutam élményeit.

A legfiatalabbak, a juniorok másodszor találkozhattak itthon kombinációs versennyel, ami az elmondásuk alapján nagy élmény volt számukra.

Bokros Manassé, a Veszprémi KE utánpótlás vezetője a gyerekverseny után így nyilatkozott:

“Az ügyességi pálya nem volt sem túl nehéz, sem túl könnyű, igazából pont jó! Pl. a pumpapályán hajtás nélkül kellett megtenni néhány kört és aki hajtott a pedálon, az hibapontot kapott. Ezen kívül igazi fesztiválhangulatot teremtettek a rendezők, egész nap fellépők és különféle programok szórakoztatták a közönséget. Voltak például retrobringák, amiket nagyon érdekesnek találtunk.”

IMG_3765

Bogár Gábor, a Waberer’s Areus Cube MTB Team nevében értékelte a futamot:

“Az elit férfiaknál Gerashchenko nyert, akit Parti András követett. András egyenletes tempóban haladt, egy kicsúszás törte csak meg a lendületét, amikor le is szakadt az ukrán srácról. A harmadik helyre egy defekt után Juhász Zsolti érkezett, majd Vígh Zoli hatodik és Szatmáry András hetedik helye hozott még UCI-pontokat hazánknak. A fiúk jól teljesítettek, de azért nem ment zökkenőmentesen a pontgyűjtés.”

DSC_00943

A teljes eredménylista itt érhető el (PDF)

.

 

..

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo