fbpx

Lovassy és Szalontay voltak a legjobbak a pálya-bajnokságon

Szeptember utolsó hétvégéjén rendezték a Millenárison a 2012. évi pálya bajnokságot, az elit, utánpótlás és master korosztályok részére. A program úgy „alakult” menet közben, de legalább az esőt megúsztuk… Az elit férfi korosztályban Szalontay Sándor és Lovassy Krisztián könnyedén uralták a nem túl népes mezőnyt (lásd csatolt jegyzőkönyv).

Lovassy az omnium keretében egy 11:32-vel a Millenáris betonját ismerve kiválót borított 200 méteren, több mint két tizedet adva Szalontaynak. A sprintfutamokon azonban nem indult, így „Sanyikát” nem kényszerítette senki komoly harcra. A KSI versenyzője ezek után az 1000 métert is simán nyerte, az enyhe szélben 1:08-as idővel, több mint két másodperccel előzve Lovassyt.

Szalontay Sándor

A csapatszámok közül 4000 méteren tarolt a Close2-Carrera GiEsse fiatal versenyzőivel és Lovassyval kiegészült BVSC vonat 4:45 percet hajtva, a három körös csapatsprintben azonban a KSI gárdája 1:25 perces idővel megverte „Lovászékat”. A 4000 méteres egyéni versenyszámban sajnos csak Lovassy tudott 5 perc alá kerülni, finoman szólva is felejthető idők születtek mögötte.

Lovassy Krisztián

A Pontversenyen, ahol összevonták az elit, az U23 és junior férfiakat, hogy összegyűljön egy valamirevaló mezőny, ismét Lovassy lett a legjobb, és így a kicsit csonka omniumot (sprint, 1000 m, 4000 m, pontverseny, hiányzott a scratch és az utolsó kiállós) is olimpikonunk nyerte.

Korosztályos eredménylisták (kattints):

Jegyzokonyv pálya OB 2012

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo