fbpx

Betojt volna Bradley Wiggins egy keményebb Tour de France-tól?

A nagy körversenyek szervezői az őszi prezentációk előtt már hintik az információkat a 2013-as GT-k útvonaláról, ami szerint a következő Tour de France az ideivel ellentétben sokkal inkább a hegyimenőknek, mint a hegyeket jól bíró időfutam-specialistáknak kedvez majd. Ezzel kapcsolatban érdekesen nyilatkozott a brit címvédő, Brad Wiggins edzője.

Wiggins idén mosolyogva jutott át a hegyeken kiváló csapatának is köszönhetően

A jubileumi, 100. Tour de France során az október 24-ei, párizsi prezentáció előtt kiszivárgott hírek szerint, több komoly emelkedőt kell majd leküzdeni, kétszer kell majd megmászni a legendás Alpe d’Huez-t, de szerepel az itinerben a Mount Ventoux. Ráadásul a megszokottal ellentétben nem sík időfutamot rendeznek majd a párizsi befutó előtt, hanem hegyi kronóról beszélnek.

Bár a Giro d’ Italia általában nehezebb a Tour-nál az emelkedők szempontjából, a mai prezentáció előtt már lehet tudni, hogy például a bresciai befutó előtti napon a több mint 2300 méter magas Rifugio Auronzo dönt a helyezésekről, a hegymenet második felében 12%-os átlagmeredekséggel. A mezőny azonban kevésbé erős, mint a Tour-on, így a britek úgy gondolják, akár itt is több keresnivalója lehet Wiggónak.

A British Cycling vezetőedzője, Shane Sutton úgy nyilatkozott, Wiggins-nek inkább a Girón és a Vueltán kellene próbálkoznia jövőre, hogy igazi kerékpáros legendává váljon, és ha nem csupán a bulvár szintjén kell kezelnünk az edző szavait, még nem biztos, hogy újra láthatjuk küzdeni a sárga trikóért Franciaországban. Sutton szerint a 2013-as Tour sokkal inkább a hegyi menőknek kedvez, így jobban feküdhet csapattársának, Chris Froome-nak.

Ha pedig Wiggins nem szállna harcba a Tour-győzelemért, új célt tűzhetne ki maga elé: megnyerni mindhárom nagy körversenyt pályafutása során. Az első brit Tour-győztes a Vueltán már tavaly dobogóra állhatott néhány héttel egy kulcscsont-műtét után, vagyis a Vuelta „behúzható” Sutton szerint. A Giro már más történet, de Brad képes lehet rá.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo