fbpx

251 kilométer szakadó esőben: Giro di Lombardia

Nem fogadta a kegyeibe az ég a bringásokat Olaszországban a Giro di Lombardia klasszikuson, végig szakadó esőben kellett megtenni a 251 kilométeres, komoly emelkedőkkel és veszélyes lejtmenetekkel tarkított távot. A túlélőtúrát végül az élete legjobb szezonját produkáló Joaquim Rodriguez nyerte.

A táv második felében iszonyú fárasztó versenyt vívtak a kerekesek, hamar lefeleződött, sőt, harmadolódott a mezőny, a spanyol armada Rodriguezzel és Alberto Contadorral az élen folyamatosan támadott. Az újdonsült világbajnok, Philippe Gilbert – immár szivárványcsíkos mezben – szerencsételenül járt, a csúszós úton bukott, és fel is kellett adnia a versenyt.

Purito csapata nagyon erős volt, a folyamatosan változó, szétszakadozó főmezőnyt végig kontrollálták, Losada pedig remekül készített elő támadásával, az utolsó rövid, de meredek emelkedőig az ellenfeleknek kellett dolgozni. Itt aztán Kolovnyev ment nagyot Rodrigueznek, akinek sikerült is az elsöprő erejű támadás a meredeken.

A lejtmenetben aztán tucatnyi üldözője nem tudott hatékonyan összeállni, még a Sky kolumbiai különítménye dolgozott a legjobban, de Purito végül néhány másodperccel hazaért. A célban élete legnagyobb győzelmének nevezte a mait s nem mellesleg átvette a vezetést a WorldTour-ranglistán. A Katyusa versenyző remek szezont zárt, két nagy klasszikust nyerve (tavasszal a Fleche Wallonne-t), és két GT-n is dobogóra állhatott, az olasz és a spanyol körversenyen.

Eredmény:

1. Joaquin Rodriguez Oliver (Spa) Katusha Team 6:36:27
2. Samue Sanchez Gonzalez (Spa) Euskaltel – Euskadi 0:00:09
3. Rigoberto Uran Uran (Col) Sky Procycling
4. Mauro Santambrogio (Ita) BMC Racing Team
5. Sergio Lui Henao Montoya (Col) Sky Procycling
6. Ryder Hesjedal (Can) Garmin – Sharp
7. Bauke Mollema (Ned) Rabobank Cycling Team
8. Oliver Zaugg (Swi) Radioshack-Nissan
9. Albert Contador Velasco (Spa) Team Saxo Bank / Tinkoff Bank
10. Fredrik Kessiakoff (Swe) Astana Pro Team

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo