fbpx

Közel 250-en bringáztak az idei Móri Karikán

A tavalyi visszatérés után idén is sikerrel zajlott a 15. Móri Karika, május 25-én közel 250 kerékpáros túrázott jótékonysági céllal a Vértes lábánál.

A Móri Karika nagy múlttal rendelkező kerékpáros esemény, az idei évben már 15. alkalommal rendezték meg a Vértes és a Bakony között elterülő településről induló jótékonysági kerékpáros túrát. A rendezvényt eredetileg még Orosz Péter és Orosz Zsolt álmodták meg, de a covid okozta pár év szünet után 2023-ban Hegyi Pál vette a főszervezői stafétát és az Acél Vakond Cycling Team és Mór Város Önkormányzata segítségével újjáélesztette a régióban népszerű kerékpártúrát.
Tavaly a főszervező úgy köszönt el, hogy “Jövőre mindenki hozzon magával +1 főt!”, amit úgy látszik mindenki meghallgatott, mert közel megduplázódott az indulók száma, közel 250 kerékpáros vett részt idén az eseményen.

2024-ben a megszokott 25 km-es és 50 km-es távokon felül újításként 85 km-es távon is bringázhattak a túrázni vágyók. A 2 frissítő állomáson a Cortex Alapítvány tagjai segédkeztek, míg a frissítést a pontokon és a célban SPAR Wittner biztosította a megfáradt kerékpárosok számára. Az idei évben is készültek a szervezők ügyességi pályával a gyerekek részére, melynek nyomvonalát a 9 éves Hegyi Marcell mutatta be. A legkisebbek erőfeszítéseit díjazva minden gyerek érmet kapott, aki nekivágott a nagy sikerű pályának. A rajtszámával minden induló részt vehetett a tombolasorsoláson, melyhez a Vitál Club, a Kerékpárdiszkont és az Otto Max Kerékpárbolt nyújtotta az értékes nyereményeket.

Az indulók között különdíjakat osztottak ki:

-Hézl Natália legfiatalabb hölgy 2016 25 km
-Ertl Ferencné legidősebb hölgy 1950 25 km
-Höhm Milán legfiatalabb férfi 2017
-Horváth Tibor 1947 50 km
-Ertl Judit és Fogarasi Zoltán a 85 km távot camping bringával tekerték meg azért kapták a LEGVAKMERŐBB női és férfi induló kupát
-Halápi Sándor a legjobb Velocipédesnek járó díjat kapta

Halápi Sándorról érdemes tudni, hogy a kétszeres világbajnok a rendezvény díszvendége volt és ő vezette fel a mezőnyt az Acél Vakond Cycling Team kerékpárosaival körbe zárva.

A főszervező, Hegyi Pál üzenete a rendezvény után, hogy “Megérte a 4 hét szervezést! Köszönet a támogatóknak,nélkülük ez nem ment volna!” és “Jövőre mindenki hozzon magával +2 főt!”.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo