fbpx

Kormos Veronika és Fejes Gábor az időfutam-bajnok 2014-ben

Felsőzsolcán rendezték ma az országúti időfutam nemzeti bajnokságot minden kategóriában, az elit férfiakra 32,4 kilométeres pálya várt.

Az elit férfi dobogó (Fotó: Stubán Ferenc)

Az elit férfi dobogó (Fotó: Stubán Ferenc)

A táv európai mértékkel nem volt hosszú, a szél viszont annál inkább nehezítette a kerekesek dolgát a két felüljárót tartalmazó, egyébként sík, kiváló minőségű aszfalttal borított pályán, a szokásosnál is több múlott a minél alacsonyabb légellenállású pozíción. A férfiak között mondhatni papírforma eredmény született, Fejes Gábor (Dr. Bátorfi AKTK) legerősebb kihívójának Lovassy Krisztián (Team FixIT.no) bizonyult, de a kvázi hazai pályán versenyző bajnok idén sem talált legyőzőre.

A hölgyek között azonban új bajnokot avathattunk, Kormos Veronika (Bizkaia) – bár saját bevallása szerint nem az időfutam az erőssége – ezúttal jobbnak bizonyult a tavaly országúti bajnok Szurominé Pulsfort Diánál (Peloton SE). A 23 év alatti férfiak között kontinentális csapatunkba, az Utensilnordba nemrég igazoló Pelikán János volt a legjobb, U19-ben Karl Dávid (Bikeexpress), U17-ben Fekete András (Szegedi KSC) volt a leggyorsabb.

Elit férfi (32,4 km) eredmény:

  1. Fejes Gábor (Dr. Bátorfi AKTK)
  2. Lovassy Krisztián (Team FixIT.no)
  3. Kusztor Péter (Team Amplatz- BMC)

 

Elit női (16,2 km) eredmény:

  1. Kormos Veronika (Bizkaia)
  2. Szurominé Pulsfort Diána (Peloton SE)
  3. Epres Kornélia (Bikeexpress SE)

További eredmények: idofutamob2014

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo