fbpx

Kormos Veronika a Kanári-szigetek felhősebb oldaláról

Kormos Veronika, aki a baszk női UCI-csapat, a Bizkaia színeiben versenyez 2014-ben, a Kanári-szigetekeen edzőtáborozott, erről küldött egy bejegyzést:

kormos_veronika_01“Február 15-étől 25-éig Gran Canaria-n edzőtáborozhattam. Telde-ben laktam, ahol édesapám él a családjával, a sziget északi részén. Sajnos itt az időjárás teljesen más, mint délen, Maspalomas környékén, pedig nagyjából 40 km a távolság a két város között észak-déli irányban. Telde, Las Palmas környékén alaposan beleszólnak az óceáni hatások az alapvetően mediterrán éghajlatú sziget időjárásába. A sziget északi felét csak annak javasolnám edzőtáborozáshoz, aki kedveli az állandó viharos szelet és a gyakori esős, borús napokat. 🙂

A kint töltött 11 nap alatt összesen 25 órát edzettem. Ezúton is köszönöm a  remek edzéstervet, melyet erre az időszakra írt nekem Árvai Attila. Sajnos 90%-ban egyedül tekertem, más versenyzőkkel pedig szinte csak akkor találkoztam, amikor Maspalomas kört mentem. Ezek voltak egyébként a legkeményebb edzéseim, sok heggyel és minden alkalommal legalább 30 km-en viharos északi szembeszélben mehettem haza. A hosszú észak-déli edzőköreim során előfordult a 15 fokos hőmérséklet különbség a sziget északi és déli pontjai között.

Fataga (1)

Összességében úgy érzem nagyon értékes edzésmunkát végezhettem Gran Canaria-n. Az első jelentős visszajelzést az aktuális formámról csak március 22-én, egy belga versenyen kaphatom meg, Honnellesben. Majd következik 26-án Waregem (szintén Belgium) és ezt követően az első világkupám a Bizkaia színeiben: március 30., Trofeo Alfredo Binda, Olaszország. Ezek után egy héttel szintén szerepelek az előzetes szelekciónkban a Tour de Flandres-en.
Úgyhogy motiváció van bőven, hogy folytassam a kemény edzésmunkát és nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen lehetőséget kaptam.

A további rangos női viadalokra a jövőbeni teljesítmény függvénye, hogy kik is kerülnek a Bizkaia szelekciójába.
Ezúton is szeretném megköszönni édesapámnak az edzőtáborozási lehetőséget, Köllő Zsuzsinak és Kiss Gerinek a gyönyörű Gesu mezt, Benkó Barbinak  a szuper kerékpárszállító táskát!”

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo