fbpx

Kiállítás ajánló: Kerékpárok a XX. századból

A Csongrád Galéria szervezésében a nemrég megjelent „Magyar Kerékpárok” című könyv szerzőjének – Varsa Endrének – kerékpárgyűjteményéből nyílt ipartörténeti kiállítás Csongrádon. A tárlaton közel két tucat a XX. században gyártott magyar és külföldi kerékpár tekinthető meg.

Részlet a meghívó szövegéből:

„A mai kerékpár összes lényeges elemét már a XIX. Században feltalálták. Talán a múlt század harmincas-negyvenes éveire esik a kerékpárgyártás legszebb korszaka. Világszerte igen sok cég gyártott kerékpárokat, és a későbbi gyártmányokhoz viszonyítva az akkori gyári sorozatgépek is mívesnek tűnnek ma, nem beszélve a kisipari kerékpárokról. A kiállítás ebből és a háború utáni két évtizedből mutat be kerékpárokat, magyarokat és külföldieket, gyári sorozatban gyártott bicikliket és műhelygépeket egyaránt.”

varsa_1

A tárlat megtekinthető május 14-ig hétköznapokon 9-12 és 13-17 óráig. A nagy érdeklődésre való tekintettel valószínűsíthető, hogy a kiállítást nyitva tartását meghosszabbítják május végéig, erről az alábbi telefonszámon kapható bővebb információ.

Helyszín: Csongrád Galéria, 6640 Csongrád, Kossuth tér 9-11.; telefon: 63/481-034; galeria(kukac)csongrad.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo