fbpx

Kerékpárosok az erdő helyreállításáért – a Híradóban is – videó

 

Vasárnap a Magyar Televízió is beszámolt az erdei ösvények megtisztítására létrehozott csoportunkról, a Magyar Kerékpársportok Szövetégének elnöke, Polony István is nyilatkozott a Híradónak.

A legfontosabb kellék, a láncfűrész

A legfontosabb kellék, a láncfűrész

Ezúttal Csillebércen azok jeleskedtek elsősorban a munkában, akiket a korábbi években a legkevésbé láttak szívesen az erdőben: a downhillesek. A normafai kerékpáros központ körül kezdődött meg a munka, lépésről lépésre haladva a traileken.

A Magyar Televízió riportja a következő linkre kattintva érhető el: http://www.hirado.hu/videok/?video=315047

A DH-bringák ezúttal felszállító közlekedési eszközök voltak

A DH-bringák ezúttal felszállító közlekedési eszközök voltak

Schettrer Zsolt, a Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnökségi tagja a jégverés óta folyamatosan a helyreállításon dolgozik, valamint egyeztet a Pilisi Parkerdő Zrt. képviselőivel az önkéntes munkára jelentkező kerékpárosok (és nem csak kerékpárosok) bevonásának lehetőégeiről.

hazajárok aludni, minden napunkat itt töltjük és próbáljuk tisztítani az erdőt, a turistautakat illetve a tábor területén található utakat járhatóvá tenni – nyilatkozta Schettrer Zsolt a Híradónak.

Riport a Híradónak

Riport a Híradónak

Polony István MKSz-elnök személyesen is részt vett a vasárnapi munkálatokban és a további helyreállítás szervezett kereteiről is egyeztetett Schettrer Zolttal, többek között védőfelszerelést biztosítva a később munkára jelentkezőknek.

Természetesen felelősséget érzünk ezért, és azt gondoljuk kutya kötelességünk, hogy részt vegyünk abban, hogy itt újból használható és biztonságos állapotok alakuljanak ki – mondta az Elnök Úr a riportban.

Az elugróból most ilyen látvány fogad

Az elugróból most ilyen látvány fogad

A helyreállításról továbbra is folyamatosan elérhetőek információk majd itt a Bikemagon, valamint Facebook csoportunkban. Továbbra is arra kérünk mindenkit, hogy saját szakállára ne menjen erdőt takarítani! A helyreállításnak megvan a szakszerű menete, amit a Pilisi Parkerdő Zrt. koordinál, valamint továbbra is balesetveszélyes az erdő a sérült, de még a lombkoronaszinten lógó nagyobb ágak miatt.

folytatjuk...

folytatjuk…

Az egyes térségek, turistautak részletes, folyamatosan frissülő felsorolását a http://www.parkerdo.hu/index.php?pg=sub_89 oldal tartalmazza.

.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo