fbpx

Kellys 2014 – 27,5”-es offenzíva és a megszokott dudák az Eurobike kiállításon

Testfestett lányok, megérkeztünk! A Kellys standon már hagyománynak számít, hogy így köszöntik az érdeklődő közönséget. Persze mit számít ez, mikor a jövő évi újdonságokat is meg lehet nézni. Szemügyre vehettük például a 650B karbon- és alumínium merevfarú MTB gépeket, a teljesen új, 29”-es összteleszkópos Reyon szériát és egy versenyző által használt csemegét. 

Északi szomszédaink termékei mindig remek ár-érték arányukkal hívták fel magukra a figyelmet. Nem véletlen tehát, hogy az MTB maraton versenyeken körbenézve meglehetősen sok Kellys bringát figyelhetünk meg. Ez a tendencia úgy tűnik a jövőre nézve is előrevetíthető, hiszen követik a trendeket, az elkövetkezendő évben a kompetitív célokra szánt gépek 650B vagy 29”-es kerékméretben lesznek kaphatók.

Kellys Spider és Viper modellek

Kellys Spider és Viper modellek

A 26”-os MTB bringák megmaradnak belépő – és alsó-középkategóriás szinteken. A Spider és Viper modellek alumínium vázzal készülnek, felszereltségüket tekintve teljesen lefedik a kedvezőbb árú gépek piacát. Az ebben a kerékméretben a csúcsot képviselő Spider 90 10 sebességes Deore hajtással, Avid DB 3-as tárcsafékekkel és egy vevőcsalogató XT váltóval várja leendő vásárlóit.

Kellys Spider

Kellys Spider

27,5”-es vonalon viszont teljes a kínálat, két alumínium és egy karbon vázra épülő széria modelljei közül válogathatunk. A Madman típusok pénztárcabarát beugrót jelentenek a 650B gépek világába. Hagyományos formák, alumínium váz, és kezdőknek tökéletesen megfelelő felszereltség, ezek a Madman fő jellemzői.

Kellys Madman - 650B kerekek+neon színek=2014

Kellys Madman – 650B kerekek+neon színek=2014

A Thorx bringák már triplán húzott alumínium csövekből készülnek, versenyzésre kihegyezett geometriával. Az SLX/XT alkatrészek és a Rock Shox villák akár maratonokon is megállják a helyüket. A profiknak, vagy műkedvelőknek, a karbon Hacker modellek okoznak majd örömteli pillanatokat. A Hacker 90 teljes XTR felszerelést kapott, elképesztően menő Crank Brothers Cobalt kerekekkel és csúcs Fox villával. Mégsem ez volt a legérdekesebb 27,5”-es MTB a kiállításon. Miért is? Az indok egyszerű, mert az egyik sarokban megpillantottuk a Kellys Bike Ranch Team egyik versenyzőjének erősen személyre szabott gépét. Az alapot egy 2013-as csúcsmodell, a 26”-os Sabotage adta, de a típusjelzés ügyesen el volt már tüntetve a vázról, hiszen a bringában már egyedileg fűzött ZTR felnis 650B kerekek figyeltek. A kormányra sejtelmesen ráterített mez valószínűleg egy iCD kapcsolót rejtett az elektronikus vezérlésű Fox villához. A 980-as XTR szett majdnem teljes, viszont a jobb használhatóság érdekében a tulaj más lánctányérokkal látta el a hajtóművet. KCNC szkandium nyeregcső és minimalista nyeregcsőbilincs, K:ium sínes fi’zi:k nyereg teszi teljessé a bringát.

Egy egyedileg átalakított 650B Kellys Sabotage

Egy egyedileg átalakított 650B Kellys Sabotage

TNT névre hallgat a Kellys merevfarú nagykerekű szériája. A vázak itt is triplán húzott alu csövekből készülnek, a már bevált geometriával. A 29”-es bringák továbbra is rendkívül népszerűek, több olyan ismerősöm is van, aki már nem ülne vissza kisebb kerekű gépre, annak ellenére, hogy manapság a csapból is a 650B folyik.

Kellys TNT 30

Kellys TNT 30

Én úgy gondolom, hogy minden kerékméretnek megvannak az előnyei és hátrányai, mindenkinek szíve joga, hogy melyik mellett teszi le voksát. A Kellys szerencsére erre lehetőséget is kínál, hiszen mindhárom kerékméret elérhető, bár érezhetően a 27,5”-es gépek kapják a jövő évi palettában a legfőbb hangsúlyt.

Kellys TNT 10

Kellys TNT 10

Igaz ez az összteleszkópos palettára is, így több új modellt is köszönthetünk a fully bringák között jövőre. A most bemutatkozó 27,5”-es Tyke széria modelljei az átlagos, maraton gépek kategóriájába sorolhatóak. A váz kialakítása megegyezik a már ismert Wandal típussal, viszont optimalizálva lett a nagyobb kerekek fogadásához. A 110 mm rugóút mellett említésre méltó még a kúpos (Tapered) kialakítású fejcső is.

Kellys Tyke - 27,5"-es  maraton fully

Kellys Tyke – 27,5″-es maraton fully

Teljesen új platformra készülnek a 29”-es maraton és 26”-os enduro modellek. A hangzatos nevű Ratio Trail Control Link felfüggesztés tulajdonképpen egy virtuális forgáspontú (VPK) rendszert takar. Ennek egyik előnye, hogy a hajtás okozta berugózások minimálisra csökkennek, valamint – sok mérnöki munkaórával ugyan – de kompromisszummentes rugózási karakterisztika valósítható meg.

Egy prototípus karbon váz az új felfüggesztési rendszerrel

Egy prototípus karbon váz az új felfüggesztési rendszerrel

Reyon névvel illették a 29”-es fully-t, ami hátul 100 mm –t mozog. Az alumínium váz kialakítása megállja a helyét ebben az egyre jobban fejlődő piaci szegmensben is. Tapered homlokcső, vázon belül vezettet váltóbowdenek, továbbá a hajlított felsőcső jellemzik az új modellt. Sajnos egyik felszereltségi szinten sem jár átmenő tengelyes villa a géphez, egyedül ez a hiányosság az, ami elsőre feltűnt nekem.

Kellys Reyon 30

Kellys Reyon 30

A 150 mm-t mozgó enduró gépen, a SWAG-en is hasznos lett volna egy X12-es szabványnak megfelelő papucs, de valószínűleg a hagyományos 9 mm-es gyorszáras rögzítés is ellátja feladatát.

Kellys SWAG 30

Kellys SWAG 30

A váz kialakítása különben nagyon hasonló a Reyon-hoz, viszont a nagyobb igénybevétel miatt több helyen merevítő elemekkel bővült.

Kellys SWAG himbakar

Kellys SWAG himbakar

Dirt vonalon is kínál bringákat a Kellys, amiknek közös jellemzője az extravagáns fényezés és a strapabíróság.

Kellys Whip dirt bringák

Kellys Whip dirt bringák

Országúti kerékpárok tekintetében sem vallanak szégyent a szlovákok, az URC és ARC modellek már régóta ismertek hazánkban is. Előbbi iCAD fantázianevű karbon technológiát használ. Gondolom, ez arra utal, hogy a fejlesztés során valamilyen CAD szoftvert használnak a tervezéshez és a különböző vizsgálatokhoz, akárcsak a többi gyártó. Az URC széria bringái versenyzésre termettek, a csúcsot jelentó URC 90 például 9000-es Dura Ace szettel van szerelve.

Kellys URC 90

Kellys URC 90

Nekem kifejezetten tetszik a matt fekete dizájn, ami komolyságot, felsőbbrendűséget sugall. Akinek a színes kerékpárok jönnek be, azoknak ott a sárga-fekete URC 70, a kiváló 6800-as Ultegra alkatrészekkel.

Kellys URC 70

Kellys URC 70

Ha kell a karbon váz, de nem akarunk rengeteg pénzt költeni, akkor pedig az URC 50 lehet a költséghatékony megoldás.

Kellys URC 50

Kellys URC 50

Nem szabad megfeledkezni a direkt nőknek készülő Vanity modellekről sem. Ezeknél a fő hangsúly nem a versenyzésre alkalmas műszaki tartalmon van, hanem sokkal inkább az esztétikum játszik főszerepet.

Kellys Vanity 50

Kellys Vanity 50

Ha már apa és anya is Kellys gépen gurul, a gyerekek se maradjanak ki a jóból. Erre ékes bizonyíték a feltűnő piros színű 12”-os futóbringa.

Kellys futóbicaj

Kellys futóbicaj

Nemcsak komplett kerékpárok, hanem ruhák és kiegészítők is kaphatóak a Kellys kínálatában. Többféle divatos mez, táska és bukósisak mellett alkatrészek közül is válogathatunk.

Végezetül pedig, jöjjenek a csajok:

Magyarországi Kellys információkért KATTINTS IDE

(X)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo