fbpx

Új hazai forgalmazója van a Ghost és a Lapierre márkáknak

2014-re a magyar kerékpárpiac két jól csengő márkanévvel bővül: a nemzetközi kerékpáros magazinokban rendszerint tesztgyőztes német Ghost mellett a profi országúti kerékpársportban is bizonyított francia Lapierre is kapható lesz a jövő évtől. A még jobb hír, hogy minden bizonnyal nem tiszavirág életű próbálkozásról van szó, lévén a leendő forgalmazó a cseh Schindler spol. s r.o., Csehország és Szlovákia egyik vezető kerékpáros cége.

Az osztravai székhelyű Schindler érdeme, hogy mára a Ghost a legnépszerűbb és legjobb eladási mutatókkal rendelkező német márka mindkét országban, és ugyanez elmondható a Lapierre-ről is a francia jelző beillesztésével. A Schindler 16 éves múltra tekint vissza, 2008 óta forgalmazza a nálunk bevezetendő két márkát. Emellett foglalkozik még a neves német fejvédőmárkával, a Cratonival.

ghost_forfalmazo_2

A Ghost dinamikus fejlődésének köszönhetően az utóbbi években hatalmas sikereket ért el Németországban, és számos jól ismert versenyző használja bicajait. Sabine Spitz Pekingből olimpiai aranyat hozott haza a cégnek, nyertek Eb-t és vk-t is, míg DH vonalon Markus Klausmann 14-szeres német bajnok lett, Guido Tschugg pedig 4X-ban állt rendszeresen a VK dobogón. Természetesen a palettájukon nem csak mtb-versenygépek találhatóak, hanem országúti, túra, trekking, városi és elektromos kerékpárok is. Katalógusuk kereken 170 különböző modellt számlál! További információ a gyártó honlapján, ahol csodálatos videókon nézhetünk bele a profi kerékpárosok mindennapi életébe.

lapierre_forfalmazo_2

A Lapierre márka leginkább a ProTour sorozatban szereplő FDJ csapat által ismert idehaza, vezetőjük a legendás versenyző, többek közt kétszeres Párizs-Roubaix győztes Marc Madiot. 2006 óta tíz Tour de France győzelmet, 7 Giro és 6 Vuelta sikert zsebelt be a francia csapat, természetesen mind Lapierre kerékpárokon. A csapatban tekert Sandy Casar és az ugyancsak Párizs-Roubaix győztes Frédéric Guesdon, illetve a francia kerékpározás egyik örök reménysége, a többszörös Tour szakaszgyőztes Pierrick Fedrigo. Az elmúlt két évben Thibaut Pinot bontogatta szárnyait, de említhetjük a tehetséges fiatal sprintereket, Nacer Bouhanni-t, vagy Arnaud Demare-t is. De nemcsak országúti, hanem montis vonalon is komoly sikereket ért el a márka: gondoljunk csak a 10X-es DH világbajnok Nicolas Vouilloz-ra, aki ma a cég fejlesztőmunkájában is részt vesz. Tehát nem véletlen, hogy a francia Vélo Vert magazin „az év hegyikerékpárja” címét, illetve a Le Cycle „az év országúti kerékpárja” elismerését egyszerre zsebelte be a Lapierre. A cég története egyébként egészen 1946-ig nyúlik vissza: ekkor alapította ugyanis vállalkozását Gastone Lapierre a franciaországi Dijonban, tehát tapasztalattal kétségtelenül bőven rendelkeznek.

lapierre_forfalmazo_1

A két márka új forgalmazója szeretné, hogy a kerékpárok és kiegészítők minél több kerékpár-kereskedésbe eljussanak, azért várja a leendő partnerüzletek jelentkezését. A kapcsolat a következő:

Schindler spol. s r.o.

+420 607 636419

www.Ghost-Bikes.cz

www.Lapierre.cz

www.Electra-bike.cz

www.Cratoni.cz

www.Schindler.cz

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo