fbpx

Június 2-án nyit az Eplényi Bringaréna!

Felvonós bringapark nyitja meg kapuit hazánkban! Az Eplényi Síaréna területén és a négyüléses felvonóval elindul az Eplényi Bringaréna.

Már csak szűk egy hónapig lesznek lehajtva az ülések az eplényi négyüléses "Szent Sólyom" síliften

Nagy űr kitöltése kezdődik el, ugyanis az állóképességi és túra szakág mellett a gravity szerelmesei is legális keretek között, kiépített pályán űzhetik sportjukat, mindezt egy négyüléses sífelvonó felszállításával, Magyarországon először!

Európában és a tengerentúlon is nagy érdeklődést övező bike parkok mintájára, hazai köntösbe öltöztetve készül az Eplényi Bringaréna. Első ütemben egy downhill pálya, egy cross-country, egy túra és egy tanuló útvonal kerül átadásra, ezt követően pedig folyamatos fejlesztések várhatóak a parkban. Ezek közé tartozik a freeride pálya, north-shore nyomvonal és további egyéb útvonalak a kerékpározás legtöbb szakágának.

Természetesen a helyi infrastruktúra sem alszik nyári álmot, hiszen a kiszolgáló létesítmények ugyanúgy működni fognak, mint a téli síszezon alatt. Elmaradhatatlan bicikli szerviz és kölcsönző, büfé-étterem, szálláslehetőség és a hatalmas, közvetlenül a pályák, épületek, lift mellett található parkolók is nagy könnyebbséget okoznak az Eplénybe érkezőknek.

Mivel minden szükséges engedély rendelkezésre áll, így hétfőn gőzerővel kezdődnek el a pályák, pályaelemek építése és a nyomvonalak kijelölése. Igen komoly földmunkára és faépítményekre lehet számítani, melyek csak bővülni fognak az év/évek során.

Rangos versenyeknek, rendezvényeknek is helyt ad a helyszín, ezekről bővebben hamarosan olvashatunk majd.

Várható nyitás június 2-án, reméljük májusban az időjárás lehetővé teszi, hogy a legtöbb napot kihasználva haladjon a munka, és így június legelején végre kipróbálhassunk egy felvonós bringaparkot Magyarországon!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo