fbpx

A Giro d’Italia főszereplői csapatonként, kire érdemes figyelni…

Csapatról csapatra, ki esélyes idén a Giro d’Italia rózsaszínű trikójának elnyerésére, ki lehet jó a sprinteken, kik hajtanak majd az összetett helyett inkább szakaszsikerekre. A 2012-es Giro d’Italia teljes rajtlistája, rajtszámokkal IDE KATTINTVA tekinthető meg.

AG2R-La Mondiale: Az első számú ember John Gadret. Tavaly meglepetésre negyedik tudott lenni (Contador kizárásával dobogós), idén eddig nem sokat mutatott versenyeken.

Androni-Giocattoli: Mindig tudnak meglepetést okozni a „hegyi manók”, biztosan rengeteg támadásra számíthatunk az Andronitól a hegyekben, összetettben pedig Rujano, Sella vagy Serpa közül valaki odaér majd a top5-be, vagy akár a dobogóra is.

Asztana: A cseh Kreuzigerrel szemben nagyok az elvárások, Martinelli mester dobogóra várja. A csapatot mindenesetre teljesen mögé építették.

BMC Racing Team: A BMC egyértelműen szakaszsikerekre tör, nincs top5-be várható összetett menőjük. Már akár a prológon megszerezhetik a Maglia Rosa-t Hushovd vagy Phinney révén, szakaszokon bárki jó lehet szökésekben, a záró időfutamon Pinotti is esélyes, és a csapatkronón is nyerhetnek.

Colnago-CSF Bardini: A Colnago csapata a hegyekben és a sprinteken is számíthat sikerre, elsősorban Pozzovivo és Modolo révén, előbbi az összetettben is odaférhet az elejére, bár háromhetes harmadik hetében eddig nem mutatott még olyan formát, mint nemrég a Trentinón.

Farnese Vini-Selle Italia: A Colnagóhoz és az Andronihoz hasonlóan másodosztályú Farnese Vini csapata szakaszsikerekre hajt majd, Pozzato, Guardini és Gatto révén.

FDJ-BigMat: Szökésekbe belekeveredni, megpróbálva a zavarosban halászni, talán ez lesz a franciák jelmondata a Girón. A névsorra pillantva Garzelli és Di Luca csapata, az Acqua&Sapone nem meghívása jut az ember eszébe, s az, hogy tulajdonképpen mit keresnek a mezőnyben?

Euskaltel-Euskadi: Úgy tűnik, Mikel Nieve bizalmat kap, mint kapitány, a baszkok mindig képesek kimagasló eredményekre is, de sokszor csak beleszürkülnek narancssárga mezükben a mezőnybe.

Garmin-Barracuda: A Garmin papíron az összetettben és a sprinteken is nagyon erős lehet, kérdés a versenyzők formája. Hesjedal és Vande Velde ebben a mezőnyben legjobb formájukban akár nyerhetnének is, mint ahogy Farrar is többször bizonyította már, hogy Cavendisht is képes legyőzni.

GreenEDGE: Az új ausztrál profi gárda első GT-jére kerül sor, az idei évben eddig mutatottak alapján meglepő lenne, ha nem ünnepelhetnének szakaszsikert, akár Goss révén, akár a csapatidőfutamon.

Katyusa: Nagyon erős a spanyolokkal felturbózott orosz profi csapat, formájától függően a katalán Joaquim Rodrigueznek győzelmi esélyei is vannak, bár a folyamatos határterhelés több napon keresztül a harmadik hét végén eddig nem kedvezett neki GT-ken. A rózsaszínű trikó megszerzésére viszont komoly sansza van a verseny közepén, és segítőivel azt akár napokon keresztül is védhetik majd. A csapatban többen is képesek lehetnek szakaszokat nyerni.

Lampre-ISD: Scarponi csúcsformájában idén versenyben is megszerezheti a Maglia Rosa-t, állapotáról sokat nem tudunk, eddig nem villogott idén. Sokkal inkább csapattársa Cunego, azonban a nyilatkozatok szerint a korábbi győztes mégis a „címvédő”-nek fog dolgozni. Sarroni mindenesetre hosszú idő óta először sprinter nélkül, csak az összetettre koncentrálva állította össze a Lamprét.

Liquigas-Cannondale: Milyen állapotban van Ivan Basso??? Ha csak 95%-os formában, akkor az idei Girón bottal sem veri meg senki. Ráadásul az ő versenyzői adottságainak kedvez, hogy a harmadik hétre keményedik be brutálisan a verseny. Ellenben ahogy nyilatkozta is, élete legzűrösebb felkészülésén van túl, ami rányomhatja bélyegét a Giróra. Mögötte a Liquigas mindenesetre már-már hagyományosan a legerősebb csapat, csak az összetettre koncentrálva.

Lotto-Belisol: Otthon maradtak a Lotto sztárjai, ok, hogy WorldTour csapatnak alanyi jogon jár a meghívó,  de kicsit hasonló érzése van az embernek, mint az FDJ esetében. Kíváncsian várjuk, mire lesznek képesek a fiatalok…

Movistar Team: Nagy kérdés, bedobják-e a mély vízbe Viscontit, hogy próbáljon meg az összetettért küzdeni, ha nem, szakaszokon akkor is jó lehet az olasz bajnok, mint ahogy a sprinteken Fran Ventoso is sikerre számíthat, sőt, a pontversenyben is elöl lehet.

NetApp: A NetApp némi meglepetésre nyert szabadkártyát, a minimum, hogy vért izzadva mutassák meg, hogy rászolgáltak…

Omega Pharma-Quick Step: Chicchi a sprinteken, Cataldo a hegyekben alkothat maradandót, összetett top5-re esélyes kapitány nincs a csapatban.

Rabobank: Brutálerős sprinter különítmény: Bos, Brown, Renshaw.

RadioShack-Nissan: Bár a történet szerint Frank Schleck csak úgy beugrott a lesérült Jakob Fuglsang helyére, klasszis versenyzőt nem szabad leírni, pláne hogy lesz ideje belerázódni a versenybe, melyen a legfontosabb szakaszok a harmadik héten következnek… Bennati a sprinteken jeleskedhet majd, s biztosan rámegy a ponttrikóra is.

Saxo Bank: A Saxo Contador nélkül – nincs jobb szó rá – impotens tavalyi önmagához képest, a Haedo testvérek talán a sprinteken villanthatnak.

Sky: A kérdés csak az, hány győzelmet gyűjthet a világbajnok Mark Cavendish, és vajon lesz-e méltó ellenfele a mezőnyben. Ha a Sky vonatán múlik, nem nagyon. A kolumbiai Rigoberto Uran akár az összetettben is okozhat meglepetést.

Vacansoleil-DCM: Kiegyensúlyozott csapat, Lazutyin, De Gendt és Carrara ott lesznek a szökésekben, Feillu a sprinteken, Larsson pedig a kronókon esélyes.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo