fbpx

Juhász Zsolt 18. a haimingi világsztárokkal tűzdelt mezőnyben

A múlt hétvégén rendezték Ausztriában a Ötztaler Mountainbike Festival elnevezésű HC (High Class) besorolású olimpiai krossz versenyt, ahol igen komoly nemzetközi mezőny gyűlt össze. A teljesség igénye nélkül rajthoz állt például, Jose Hermida és Ondrej Cink (a Multivan Merida Biking Team kiválóságai), illetve Fabian Giger (Team Colnago Südtirol) csak hogy a legnagyobb nemzetközi sztárokat említsük név szerint. A versenyt a világkupákon is dobogó esélyes svájci kiválóság, Florian Vogel nyerte.

Juhász Zsolt a pályán

Juhász Zsolt a pályán

Szép tavaszi időben, porzó pályán, mini világkupa mezőnyben a Waberer’s Areus MTB Team olimpiai kvótafutója Juhász Zsolt, a 18. helyen végzett. Ezzel Zsolt 8 UCI kvalifikációs pontot szerzett.

„Nem volt könnyű verseny, de a mezőny is sokkal erősebb, színesebb volt, mint tavaly. A rajtszámomnál jóval előrébb végeztem, ami bíztató előjel az elkövetkező versenyekre. Az egyik kedvenc tájam a tiroli táj, nagyon szeretek itt kerékpározni, mind terepen, mind országúton. Ez plusz motivációt ad. A rajtoltatás nem volt zökkenő mentes. A reggeli junior futamtól kezdve csúszott a rajt egy rossz helyen parkoló autó miatt. Nekünk mondták előre, hogy fél órát fog késni, de végül 1 órás csúszással indult el az Elit mezőny. Sokan idegesek voltak emiatt, de végül én jól jöttem ki belőle, a görgőn töltöttem a késést. Ennek köszönhetően nem hűltem ki az éles rajtig. Érdekes módon csak én voltam ezzel így. Mások fél órán keresztül forgolódtak és kérdezgették, hogy mennyi késés várható még. A pálya majdnem ugyan az volt, mint tavaly. Viszont a plusz egy emelkedő miatt, amit idén tettek bele, úgy érzem jóval keményebb lett. Szerencsére por száraz volt a pálya,  így valamivel egyszerűbb volt a „gyökér mező”, amin végig ment a pálya. Így is hihetetlenül rázott, nehéz volt ritmusban maradni. Nagyon kimerítő verseny volt.”

Csielka Márk és Juhász Zsolt

Csielka Márk és Juhász Zsolt

Csielka Márk megfázás miatt nem volt versenyképes állapotban, így feladni kényszerült a versenyt.

„A verseny előtti napokban már nem voltam teljesen jól, de csak megfázás volt, így azt gondoltam nem lesz gond. A motiváció megvolt, főleg azért mert nagyon izgalmas pályán versenyezhettünk. Zsoltival beszéltük is boldogan, hogy végre IGAZI MTB pályán versenyezhetünk. A sziklák, gyökerek minden méteren teljes koncentrációt igényelnek. A versenyt megelőző edzéseken nem voltak jók a lábaim. Bár sokszor van ez így, hogy verseny napjára lesznek csak jók a lábak és azt hiszem, ez a legjobb verzió. Most sem éreztem a verseny napján az erőt, levett a lábamról a megfázás. Nem volt bennem semmi nyomaték, amit a pedálra tudtam volna helyezni, így feladni kényszerültem a versenyt.”

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo