fbpx

2015-ben újraindul a Magyar Körverseny

A Vuelta Sportiroda közleménye szerint újraindul a Tour de Hongrie, azaz a Magyar Kerékpáros Körverseny. Hogy UCI-minősítésű Europe Tour viadalról van-e szó, egyelőre fedje homály, a májusi sajtótájékoztató után bővebb beszámolóval jelentkezünk. 

2002-ben Vanik Zoltán nyerte a Vuelta által rendezett Tour de Hongrie-t

2002-ben Vanik Zoltán nyerte a Vuelta által rendezett Tour de Hongrie-t

A Vuelta Sportiroda előzetes információi:

1925-ben, vagyis kilencven évvel ezelőtt szervezték meg először a Tour de Hongrie-t. A teljes táv akkor 510 km volt, a végső győztes pedig Jerzsabek Károly lett. A Magyar Körverseny mindig a sportágra irányította az ország figyelmét – legalább is azokban az években, amikor megszervezték. Mivel immár hosszú évek óta nincs lehetőségük a magyar bringásoknak rajthoz állni nemzeti körversenyünkön, így a teljes magyar kerékpársport szegényebb lett egy kiemelkedő eseménnyel.

A Vuelta Sportiroda 2001. és 2005. között szervezte meg az évről évre egyre színvonalasabb versenyt. Kilenc év után, ez év augusztus 4-9. között ismét a Vuelta csapata lesz az, akik felvállalják a szervezési feladatokat, bevonva a lehető legtöbb kerékpáros klubot a szakmai munkába. Több hónapos előkészítést követően, május első hetében a sajtó számára is bemutatják az útvonalat és a főtámogatókat.

Ez az év sok tekintetben határkő lehet a magyar kerékpársport életében. Idén eldől, hogy az évek óta zajló viták és belső feszültségek végképp felőrlik-e a sportágat, vagy megerősödnek, és egységbe tömörülnek az egyesületek. A sportág egységét, és a szakágak összetartozását jól szemléltetheti egy olyan nemzeti körverseny, amelyen az országúti szakág hazai és nemzetközi versenyzői mellett megmutathatják magukat a mountain bike, a trial, a terem vagy akár a freestyle szakágak képviselői is, a célvárosokban rendezett látványos programokban. A Tour de Hongrie szervezésével a Vuelta Sportiroda tenni szeretne azért, hogy elősegítse a sportág megújulását, és hogy kerékpársport elfoglalja méltó helyét a sportot szeretők szívében.

A versennyel kapcsolatos részletekről a május első hetében, az Emberi Erőforrások Minisztériumával, illetve a Sport Államtitkársággal közösen tartandó sajtótájékoztatón számolnak be a szervezők. Ekkor indítják el a verseny honlapját is, a www.tourdehongrie.hu címen.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo