fbpx

Íme az összes infó a Tour de Hongrie körversenyről!

A legnagyobb magyar kerékpárverseny idén ünnepli 90. születésnapját, és ennek az évfordulónak az örömére újra feléled a híres Tour de Hongrie körverseny! A sajtótájékoztatón minden információt megtudtunk, és ezt most megosztjuk veletek!

A 2015-ös Tour de Hongrie útvonala

A 2015-ös Tour de Hongrie útvonala

A Tour de Hongrie 2015. augusztus 4-én veszi kezdetét egy szombathelyi prológgal, ahol a nézőknek bőven kínál majd látnivalót a városban megrendezett esemény, ugyanis ez egy 20 kilométeres csapat időfutam lesz vélhetően komoly tempóval.

TdH 2005.08.06. Mezőkövesd- Kékestető

Másnap az első szakasz Szombathelyről rajtol és Keszthelyig 150 km-t tesznek meg a versenyzők. A 2. szakaszt autós „túra” nyitja, mivel a mezőnyt Balatonföldvárról indítják, de előtte végighalad a konvoj a Balaton északi partján, és átkompozik a tavon. Ez kiváló lehetőség lesz a gyönyörű táj bemutatására. Majd egy 170 kilométeres szakasz következik Balatonföldvár és Kecskemét között. A 3. szakaszon 160 km-t kell megtenniük, mielőtt megérkeznek Karcagra. Teljesen sík szakasz lett, itt a csapattagok összedolgozásán lesz a hangsúly, és a sprintereké lesz a főszerep.

Lengyel Tamás-A 2005-ös TdH összetett győztese

Lengyel Tamás-A 2005-ös TdH összetett győztese

Augusztus 8-án a királyetap, a Tour de Hongrie legnehezebb szakasza. 140 kilométer vár az indulókra, a cél pedig Kékestetőn lesz. Az utolsó napon Gyöngyös-Budapest között halad a mezőny, és innen már „csak” 120 km lesz hátra a vélhetően a Budai várban található célig. A pontos helyszín még tárgyalás alatt van, de nagy reményeket fűzött Eisenkrammer Károly a rendezvény főszervezője a sikeres megállapodáshoz hiszen régen is volt már a várban TdH befutó.

Jelenleg is folyik az UCI felé az engedélyeztetés, és ha jól mennek a dolgok akkor megkapja a 2.2-es besorolást a Tour de Hongrie, így olimpiai pontszerző versennyé válik, ami nagyban elősegítené a komolyabb külföldi csapatok indulását is, illetve onnantól biztosra vehető lenne a hazai válogatott rajthoz állása is.

A régi TdH mezek a háttérben

A régi TdH mezek a háttérben

Külön öröm hogy az önkormányzatok mellett az OTP Bank is lehetőséget látott a versenyben, így az egyébként is komoly UCI pontszerző rendezvénynek megfelelő (5.000.000 Ft) pénzdíjak mellett +500.000 forint üti a markát a legjobban szereplő U23-as magyar kerékpárosnak!

Polony István és az MKSZ teljes mellszélességgel a rendezvény mögött áll!

Polony István és az MKSZ teljes mellszélességgel a rendezvény mögött áll!

A Tour de Hongire mindegyik napja kapcsolódni fog a Magyar Kerékpározás Hetének színes programjaihoz, az egyes helyszíneken különféle kísérőrendezvények, kiállítások, bemutatók teszik majd színesebbé a napot. Ezekről hamarosan mi is beszámolunk majd hiszen mit ér egy kerékpárverseny nézők nélkül?

Bocskai István-OTP Bank

Bocskai István-OTP Bank

Bocskai István az OTP Bank társadalmi kapcsolatokért felelős vezetője a következőket nyilatkozta: Nagy öröm az OTP Banknak, hogy a labdarúgás, és az olimpiai sportok mellett egy új sport került a támogatási palettájára. Azt gondoljuk, hogy az utánpótlás nevelés nagyon fontos, hiszen nekünk most már évek óta fut a labdarúgásban az OTP-Bozsik program, úgy döntöttünk hogy ebben a sportágban is van jövője a fiataloknak, ezért is szeretnénk ezt elősegíteni ezzel a különdíjjal.

Eisenkrammer Károly főszervező, aki kétszer volt 2. helyezett a Tour de Hongrie-n

Eisenkrammer Károly főszervező, aki kétszer volt 2. helyezett a Tour de Hongrie-n

Eisenkrammer Károly nagyságrendileg 9-10 ország több mint 100 indulóját várja majd a rajtvonalhoz, de ez nagyban függ majd attól hogy a napokban milyen válasz érkezik az UCI részéről a bejegyzéssel kapcsolatban. Szeretné ha a mezőny harmada hazai indulókból állna. Egyértelmű célnak nevezte hogy a következő években határon túli szakaszokkal, vagy befutókkal színesedjen a verseny.

Révész Máriusz a kerékpársportról beszélt

Révész Máriusz a kerékpársportról beszélt

Révész Máriusz országgyűlési képviselő is részt fog venni azon a túrán, ami a körverseny előtti hónapban kerül megrendezésre. Révész Máriusz elmondta, hogy nem csak Budapesten hanem az egész országban megsokszorozódott a kerékpárosok száma. Kevés sportág tudja magáról azt elmondani, hogy ha mondjuk a Bükkben megrendeznek egy versenyt, akkor azon több mint 1.000 induló rajthoz álljon, az idei Balaton kerülésen pedig 2.500-an voltak! A versenysportban viszont eddig váratott magára a korszakváltás. Mikor Polony Istvánt megválasztották MKSZ elnöknek, én akkor azt ígértem hogy mindenben segíteni fogom a kerékpárosokat, az elnökséget, és ez így lesz ennek a rendezvénynek az esetében is. Nagyon nagy vállalás volt az MKSZ-től és a Vuelta Kft.-től hogy belevágtak a Tour de Hongrie szervezésébe, hiszen nagyon kevés idő áll rendelkezésre.

Szakaszok:

tour_de_hongrie4www.tourdehongrie.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo