fbpx

ILB Factory-CrossArena cx bajnokság: ahol bent hidegebb volt, mint kint

“Érdekes” helyszínen rendezték ma az ILB Factory – CrossArena Cyclocross Magyar Bajnokságot: egy elhagyott romépület szolgáltatta a díszletet a versenyhez a Lágymányosi-híd tövében…

Az ob helyszíne madártávlatból

Az ob helyszíne madártávlatból…

A hagyományosan január elején tartott szakági bajnokság bukéját az extrém hideg időjárás adta, de ez nem akadályozta meg a legfanatikusabbakat, hogy róják a köröket az egykori Nagyvásártelep helyén, fagyott talajon, némi hullámos homokos elemekkel színesítve. A célegyenes a vásár egykori főépületének romjai alatt lett kialakítva, érdekes díszlettel, no meg a napfény hiánya miatt a kinti -7-8 foknál is komolyabb hideggel szolgálva.

...és a célegyenes

…és a célegyenes

Az elitek mezőnyében a tavalyi bajnokok címvédésével zárult a 2017-es cx ob: Benkó Barbara (Focus XC Team) és Búr Zsolt (Vialand Racing Team) is megvédte magyar bajnoki elsőségét. Az U23-asok között a szintén tavalyi győztes – nemrég a Trek csapatába igazoló – Dina Márton lett az első.

Búr Zsolt

Búr Zsolt

Utóbbi az elit kategória második helyezettjével, Pelikán Jánossal (Mesterbike-ILB Factory) vívott szoros küzdelmet, végül Dina hajrázott jobban. Búr és Benkó rajt-cél győzelmet arattak, már az első kör után se veszélyeztették a többiek az elsőségüket. A szervező CoffeeRide SE cyclocross-versenyén több kategóriában, közel 170-en álltak rajthoz, hogy eldöntsék, ki lesz a 2016-17-es szezon magyar bajnoka.

cyclocross ob, bajnokság, Búr Zsolt, Benkó Barbara, bringa, kerékpár

Benkó Barbara

 „A több mint kétszáz előnevező közül az extrém hideg miatt többen nem jöttek el, de így is jó hangulatú, remek versenyt rendeztünk, mintegy 170 indulóval. A több mint két kilométeres, kijelölt pályán a felnőtt és U23-as férfiak egy órát, a felnőtt nők 40 percet tekertek” – emelte ki Rokob Jakab főszervező.

Eredmények, ILB Factory – CrossArena Cyclocross Magyar Bajnokság:

Felnőtt férfiak: 1. Búr Zsolt (Vialand Racing Team), 2. Pelikán János (Mesterbike-ILB Factory), 3. Buruczki Szilárd (Cube Csömör).

Felnőtt nők: 1. Benkó Barbara (Focus XC Team), 2. Kanti Dorottya (Dr. Bátorfi-Agria KTK), 3. Szekeres Viktória (KTM Teszt Team).

U23-as férfiak: 1. Dina Márton (Trek SE), 2. Dina Dániel (Cube Csömör), 3. Borsos Benedek (Speed-Way Team).

Teljes eredménylisták: cx_ob17

Fotók: Vanik Zoltán

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo