fbpx

Evezős olimpiai bajnok állt dobogóra időfutam bajnokságon

Nem is akárhol, az egyik erős “kis kerékpáros nemzet”, Új-Zéland időfutam bajnokságán állhatott fel a dobogóra az a Hamish Bond, aki  nem mellesleg kétszeres olimpiai bajnok evezős.

wizz

A két sport a szükséges képességek szempontjából nem áll annyira távol egymástól, mint sokan gondolnák, nem az első eset, hogy az élsport szintjén is komoly eredményt el valaki mindkét sportágban. Emlékezzünk csak a korábban szintén evezős világbajnok brit Rebecca Romero-ra, aki Pekingben szintén időfutam számokban (pályán) nyert olimpiai aranyérmeket. De hazai berkekben is gyakran előfordult, hogy amikor evezősök bringára ültek, meglepően jó teljesítményt nyújtottak.

Bond Rióban még a kormányos nélküli kettesek között nyert aranyérmet Eric Murray-vel, akivel 2009 óta veretlenek, eközben győztek Londonban is és hét világbajnoki címet is nyertek. A 30 éves sportoló azt mondta, Tokióban biztos nem indul már evezősként, de kerékpárosként sincsenek ilyen tervei, egyszerűen szeretne minél többet tanulni ebben a sportágban. Az új-zélandi időfutam bajnokságot a Cannondale-ből a Quick Step-be igazoló 31 éves profi, Jack Bauer nyerte 51:54 perces időt hajtva 40 kilométeren. A második Jason Christie lett 21 mp-vel, míg Bond 1:12 perc hátránnyal futott be harmadikként.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo