fbpx

Befogadták melegíteni a hajléktalanok, talán ennek is köszönhette az OB ezüstöt

doci1A cyclocross ob beszámolójából már kiderült, hogy “érdekes” helyszínen zajlott a januári esemény, nos, a mellékelt videókból kiderül, hogy a női verseny második helyezettje, Kanti Dorottya (Dr. Bátorfi AKTK) még furcsább helyett választott a melegítéshez…

Dave Brailsford után szabadon ismerjük a “marginal gains” jelentőségét, tény ami tény, valószínűleg Dóci fázott a legkevésbé az ob résztvevői közül a környéken. Az extrém hidegben általában a hajléktalanok szorulnak a segítségünkre és nagyon fontos, hogy legalább ilyenkor próbáljunk odafigyelni embertársainkra. Most azonban fordult a kocka és a hajléktalanok segítették ki a bringás lányt, befogadva a görgőzés idejére saját szállásukra:

Dóci így nyilatkozott a nem mindennapi melegítésről:

“Az OB időpontjában tudtuk, hogy őrületes hideg lesz. Szerencsére a párom is kerékpáros, így pontosan értette mennyire fontos ez a verseny előtt, így megpróbált egy kreatív megoldást találni. A melegítés a futam előtt hosszabb, mint maga a futam, így elkezdtünk azon gondolkozni, a helyszínen hogyan oldjuk meg, hogy melegben melegítsünk. Szombaton kimentünk pályát járni és megnézni a helyszínt. Láttuk, hogy a főépületben esélytelen melegben melegíteni, mert az épületben hidegebb volt, mint kint az utcán. Az első opció az volt, hogy hozunk ki sátrat, aggregátort, mobil radiátort, de őszintén szólva ez elég macerás lett volna.  Az épülettől kb. 150 méterre, a parkoló végében észrevette, hogy a hajléktalanok összedobtak maguknak egy kis épületet.

Becsöngettünk, hogy lenne egy furcsa kérésünk,miszerint másnap befogadnának e engem a hajlékukba egy órára melegíteni? Rögtön nagyon készségesek voltak és behívtak minket megnézni a terepet. Nagyon pici volt a szoba, de kb. 20 fok volt bent, ami tökéletes a melegítéshez. Megbeszéltük velük, hogy csinálnak egy kis rendet másnapra, hogy beférjen a kerékpár és a görgő. Így is tettek. A verseny napján megérkeztünk és már vártak minket, minden elő volt készítve. 1 óra 20 percet tudtam melegíteni a futam előtt, rövidben. Ez nagyon – nagyon sokat segített. A melegítés után a meleg szobában tudtam átvenni a száraz ruhát és mindössze 10 percet voltam kint a hidegben a rajt előtt. Nagyon köszönöm a segítségüket. Ők nincsenek túl jó helyzetben ebben a hidegben, de nem panaszkodtak és szurkoltak nekem az OB-n is!”

Természetesen a hála sem maradt el, és a Dr. Bátorfi AKTK csapata is szeretné felhívni mindenkinek a figyelmét arra, hogy vannak, akinek az élete múlhat a segítsünkön ezekben a fagyos napokban:

15992060_1827849864163614_493252396_o

15943184_1827850617496872_474878556_o

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo