fbpx

Idén újra Erste Tour

Az Erste Bank Hungary jóvoltából idén is kiemelkedő összdíjazású, három fordulóból álló amatőr versenysorozat színesíti a hazai kerékpáros versenynaptárt. Az Erste Tour a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetséggel szoros együttműködésben, kipróbált és tapasztalt szervezőgárdák bevonásával valósul meg idén is, ami garanciát jelent a versenysorozat kimagasló sportszakmai színvonalára.

Idén újra Erste Tour

Idén újra Erste Tour

Az Erste Tour versenysorozat 2011. évi kiírásának állomásai:
Erste Tour Pilis – 2011. április 17.
Erste Tour Gyömrő – 2011. május 29.
Erste Tour Tihany – 2011. június 19.

Törzsök Zsolt, a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség elnöke a versennyel kapcsolatban elmondta: az Erste Tour versenysorozat Magyarországon egyedülálló módon a profikkal azonos körülményeket biztosít az amatőrök számára a versenyek során a releváns nemzetközi (UCI) szabályok betartásával. A versenysorozat résztvevői a Magyarországon eddig csak profi versenyeken megszokott színvonalú szervezésre, útvonalbiztosításra, frissítésre és egyéb szolgáltatásokra számíthatnak.

Idén újra Erste Tour

Idén újra Erste Tour

Sztanó Imre, az Erste Bank vezérigazgató-helyettese hozzátette: a magyarországi Erste Csoport elkötelezett híve a sport, és ezen belül az amatőr sport, az utánpótlás-nevelés, valamint a fogyatékkal élők sportolási lehetőségeinek támogatásának, így nem volt kérdés, hogy a rendkívül sikeres tavalyi együttműködés idén is folytatódik.

Az Erste Tour versenysorozat mindegyik fordulóján összesen 9 férfi és 3 női korcsoportban mérhetik össze tudásukat és kitartásukat az indulók, korcsoporttól függően hosszú-, illetve rövid távon. Újdonság az előző évi kiíráshoz képest, hogy idén valamennyi korcsoport versenyzőinek lehetősége lesz a rövid, 30 km-es távon való indulást választani – mondta Sztanó Imre.  Ezzel – tette hozzá – már valóban minden kerékpározást kedvelő számára elérhetővé válik egy profi szervezésű kerékpáros verseny.

A versenysorozat mindhárom állomása olyan a hazai amatőr kerékpárosok által jól ismert, klasszikusnak mondható utakon zajlik majd, mint a Pilis legnépszerűbb útjai, vagy a Tihanyi félsziget embert próbáló rövid, de annál nagyobb számú emelkedői.

Idén újra Erste Tour

Idén újra Erste Tour

A hosszú táv összetett versenyében legjobban álló férfi és női, valamint a legjobb 18 éven aluli és 40 éven felüli versenyzők minden fordulót követően egyedi tervezésű Erste Tour megkülönböztető mezt kapnak, amelyet viselnek a sorozat következő fordulóján a profi versenyekhez hasonló módon.

A versenysorozat díjazása idén is kiemelkedő: az összetett versenyt értékelhetően befejezők között értékes jutalmakat sorsolnak,  a fődíj 500 ezer forint Erste bankkártyán. Ezen felül 5 darab 100 ezer forint értékű Erste bankkártya, valamint összesen 25  darab 25 ezer forint értékű levásárolható utalvány. Az első 100 nevező pedig, aki mindhárom futamra nevez, idén is egyedi tervezésű Erste Tour kerékpáros mezt kap ajándékba.

Az érdeklődők a versennyel kapcsolatos összes információt megtalálják az Erste Tour honlapján: www.erstetour.hu.

Az Erste Tour amatőr országúti kerékpáros versenysorozat topikja a Bikemag Fórumban ide kattintva érhető el.

Forrás: Erste Tour sajtóközlemény
Fotó: www.erstetour.hu


Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo